20.6 C
Craiova
sâmbătă, 27 iulie, 2024
Știri de ultima orăMagazin(VIDEO) Călugărițele cultivatoare de canabis din California se roagă pentru profituri

(VIDEO) Călugărițele cultivatoare de canabis din California se roagă pentru profituri

-

Comitatul californian Merced a devenit „raiul” unor călugăriţe“ care cultivă canabis şi fac afaceri de milioane de dolari, potrivit BBC.
Îmbrăcate în călugărițe, deși nu reprezintă niciun cult religios legal, femeile obișnuiesc să ardă tămâie și să cânte tot felul de imnuri în timp ce merg la pas, binecuvântând plantele de canabis.
Comitatul Merced se află în mijlocul Văii Centrale a Californiei. Aici există șiruri identice de culturi, care aparţin unor ferme sau case familiale.

Una dintre aceste case arată modest din exterior. Nu este nimic neobișnuit la clădire sau la terenul din jurul ei, cu excepția faptului că există un grup mic de femei, care poartă haine de călugăriţe, ard tămâie și cântă imnuri în timp ce merg în pas, binecuvântând plantele de canabis.

Un grup mic de femei, care poartă haine de călugăriţe, ard tămâie și fumează canabis

Aceste femei sunt „Surorile Văii”, mai bine cunoscute sub numele de Călugărițele Weed.

Conduse de sora Kate, femeile sunt membre ale unei enclave autoproclamate de călugărițe care se identifică ca vindecători și feministe, dar, mai important, oameni de afaceri. Ei nu reprezintă o religie oficială.
În zonă, femeile sunt cunoscute ca „Surorile Văii” sau „Călugărițele Weed” (n.r. – weed este o denumire atribuită canabisului).

„Surorile Văii” fac afaceri cu complicitatea autorităților

Sora Kate spune despre ele că sunt videcătoare, feministe și, cel mai important, oameni de afaceri.

„Am ales o industrie încurcată”, spune sora Kate, exasperată de toate aspectele tehnice confuze din legile care vizează industria cannabisului în California.

„Surorile Văii” produc și vând toate medicamentele și unguentele pe bază de cânepă.

Ele prepară medicamentele într-o altă casă, pe care o numesc „mănăstirea”.
Înainte de apariția pandemiei de Covid-19, afacerea le aducea 1,2 milioane de dolari pe an. În prezent, încasările călugărițelor au scăzut drastic.

Femeile sunt cunoscute ca „Surorile Văii” sau „Călugărițele Weed”

În 1996, California a devenit primul stat american care a legalizat utilizarea cannabisului în scopuri medicale. Utilizarea recreativă a devenit legală din 2016.
Totuși, legea statului este plină de lacune. Astfel, legalitatea cultivării cannabisului variază de la comitat la comitat și de la oraș la oraș.
Așa că, deși este legal să consumi cannabis în stat, aproape două treimi din orașele din California au interzis afacerile cu marijuana, altele facând extrem de dificilă obținerea permiselor.

„Șerifii știu toate acestea, dar m-au lăsat să fac asta. Ar fi putut să mă închidă până acum doar pentru că este ilegal să cultivi cânepă (cannabis) în acest comitat”, recunoaște sora Kate.

„Cred că ei știu că vom contesta legea și o vom schimba în comitat. Ar fi un război pe care nu vor să-l aibă”, adaugă femeia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Momente inedite la Paris! Nadia Comăneci a dus Flacăra...

Update: Seara s-a încheiat cu un show plin de...

ȘTIRI GdS