16.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinHaitieni în stare de șoc după moartea pe o scenă din Paris a cântărețului Mikaben

Haitieni în stare de șoc după moartea pe o scenă din Paris a cântărețului Mikaben

-

Haitienii i-au adus duminică un omagiu cântărețului Mikaben, care a murit în timpul unui concert la Paris, scrie The Guardian.

Artistul în vârstă de 41 de ani, al cărui nume real este Michael Benjamin, a suferit un presupus atac de cord sau un stop cardiac în timpul unui spectacol care a avut loc sâmbătă, șocând fanii care l-au văzut prăbușindu-se în timp ce ieșea de pe scenă.

El a apărut la Accor Arena, cu o capacitate de 20.000 de persoane, din estul Parisului, ca invitat special al grupului haitian Carimi.

Autoritățile din Paris au transmis: „Bărbatul a murit după ce a suferit o criză pe scenă, în ciuda eforturilor serviciilor de urgență”.

În înregistrările video de pe rețelele de socializare se vede cum acesta cântă, apoi se întoarce brusc și se îndreaptă spre spatele scenei. El s-a prăbușit în văzul spectatorilor, muzica s-a oprit și au fost chemați medicii.

Omagii de la fani și prieteni

După moartea sa omagiile au venit fără încetare din Haiti: de la posturi de radio la televiziuni, toate au redat muzica lui în mod repetat.

„Sunt șocat de moartea subită a tânărului și foarte talentatului artist Michael Benjamin „Mikaben””, a scris prim-ministrul haitian, Ariel Henry, pe Twitter. Am pierdut o figură importantă în muzica haitiană.”

Rapperul originar din Haiti, Wyclef Jean, din grupul hip-hop The Fugees, l-a numit „unul dintre cei mai influenți și mai inspirați artiști tineri ai generației noastre”, într-un interviu pentru ziarul Miami Herald.

„Odihnește-te în pace”, a scris el într-un omagiu pe Twitter, cu un videoclip care îl arată cu Mikaben. „Plecat prea curând.”

Fostul premier haitian Jean Henry Céant a făcut ecou laudele, salutând Mikaben drept „unul dintre cei mai talentați artiști ai generației sale”.

Într-o transmisie specială de radio Magik9, cântăreața Tamara Suffren a spus că moartea sa a fost „o lovitură pentru țară” – un stat înfundat în crize de securitate și sănătate.

Mikaben, fiul celebrului cântăreț Lionel Benjamin, s-a născut în capitala haitiană, Port-au-Prince, în 1981 și a fost bine cunoscut pe scena muzicală locală ca cântăreț, scriitor și producător. A apărut în mai multe hituri Carimi, inclusiv Baby I Missed You și Fanm sa Move.

Zâmbind și mulțumind fanilor, el a postat un videoclip celor peste 1 milion de urmăritori pe Instagram din incinta Accor Arena sâmbătă înainte de concert.

Soția sa Vanessa, care este însărcinată, a postat un mesaj prin care le mulțumește oamenilor pentru rugăciunile lor, dar le cere intimitate.

„Nu sunt în stare să vorbesc. Mi-am pierdut cealaltă jumătate și nu am cuvinte”, a scris ea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

„U“ Craiova – FCSB 2-0 | Alb-albaştrii au scos...

Universitatea Craiova a câștigat categoric, scor 2-0, partida susținută...

ȘTIRI GdS