0.9 C
Craiova
miercuri, 29 martie, 2023
Știri de ultima orăMagazinO fetiță a prins un pește care cântărește de șase ori mai mult decât ea

O fetiță a prins un pește care cântărește de șase ori mai mult decât ea

O fetiță în vârstă de nouă ani a prins un pește de o mărime uimitoare – care cântărește de șase ori mai mult decât ea. Tonul roșu prins de Izzy Crotty cântărește 178 de kilograme, pe când fetița are doar 32 de kilograme.

Aceasta a prins tonul în timp ce era la pescuit în mare cu tatăl ei, John.

Copilul a petrecut o jumătate de oră învârtind peștele, deoarece undița a trebuit să fie atașată de barcă pentru a nu o trage pe Izzy peste bord, potrivit Daily Star. 

Peștele poate ajunge să valoreze 70.000 de lire sterline

Deoarece specia este protejată în Regatul Unit al Marii Britanii, este ilegală prinderea tonului roșu cu scopuri alimentare. Peștele poate ajunge să valoreze 70.000 de lire sterline (400.000 lei) în unele părți ale lumii. Acesta poate fi prins doar din august până în noiembrie în scopuri științifice, înainte de a fi eliberat.

Nu ne venea să credem cât de mare era“

John și-a exprimat surprinderea în legătură cu peștele prins. „Nu ne venea să credem cât de mare era. A fost a doua ieșire la pescuit a lui Izzy și acesta a fost primul pește pe care l-a prins. Eram la aproximativ 32 de kilometri.”

Cei doi pescuiau în largul Plymouth, Devon, la bordul unei ambarcațiuni charter Fortuna, o navă care oferă pescarilor o perioadă de trei luni pentru a prinde pește de vânat mare pe care nu l-ar întâlni de obicei în Marea Britanie.

„A fost uimitor să privesc un copil de nouă ani prinzând un pește de șase ori mai mare. Izzy va fi un pescar al naibii de bun”, a spus Mark Jury, proprietarul Fortuna Charters.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS