17.9 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinUn pescar brazilian a plutit 11 zile în Oceanul Atlantic într-un frigider

Un pescar brazilian a plutit 11 zile în Oceanul Atlantic într-un frigider

Un pescar brazilian a petrecut unsprezece zile în derivă într-un frigider, în mijlocul Atlanticului, după ce barca sa s-a scufundat, potrivit Hotfastnws.com.

Romualdo Macedo Rodrigues, în vârstă de 44 de ani, a părăsit Oiapoque, statul Amapá, în nordul Braziliei, la sfârșitul lunii iulie, într-o barcă de lemn lungă de aproximativ șapte metri, pentru a merge la Ilet la Mere.

Potrivit presei braziliene, el plănuia să petreacă câteva zile la pescuit, dar barca sa a început să ia apă în timpul călătoriei și s-a scufundat.

În încercarea de a supraviețui, bărbatul de 44 de ani s-a urcat într-un frigider vechi pe care îl avea la bord. Rodrigues și-a petrecut timpul plutind în derivă, fără mâncare sau apă, și a slăbit în jur de cinci kilograme în cele 11 zile.

El a fost salvat de marinari care au identificat dispozitivul plutitor în ocean, în Surinam, la 450 de kilometri (280 de mile) de locul unde se scufundase barca lui. Bărbatul a rămas arestat timp de 16 zile în Paramaribo, capitala Surinamului, pentru că nu avea acte de identitate.

Coșmarul lui s-a încheiat în cele din urmă când a fost întors în țara natală cu un zbor care a aterizat în Belem, statul Pará, tot în nordul Braziliei.

Plin de bucurie, Romualdo a descris-o drept „cea mai importantă zi” din viața sa și a spus: „M-am născut din nou”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS