17.3 C
Craiova
joi, 5 octombrie, 2023
Știri de ultima orăMagazinConcert de Cartea Recordurilor în Venezuela

Concert de Cartea Recordurilor în Venezuela

-

12.000 de muzicieni au susţinut un concert în curtea Academiei Militare Venezuelene din Caracas, sperând să intre în Cartea Recordurilor. Aprobarea este aşteptată în zilele următoare, informează News.ro.

Aproximativ 12.000 de muzicieni venezueleni au interpretat sâmbătă „Marşul slav” al lui Ceaikovski, în încercarea de a stabili recordul mondial Guinness pentru „cea mai mare orchestră din lume”, ale cărui rezultate vor fi anunţate în zilele următoare.

Muzicieni din Sistemul Naţional de Orchestre de Tineret din Venezuela, din toată ţara, s-au adunat în curtea Academiei Militare Venezuelene din Caracas, în timp ce noaptea se lăsa peste capitală.

Denumit „El Sistema”, acest program public, fondat în 1975 de regretatul maestru José Antonio Abreu pentru a face educaţia muzicală accesibilă miilor de copii din clasele inferioare, a fost reprodus în zeci de ţări.

Guinness va anunţa în următoarele zece zile dacă Venezuela are cea mai mare orchestră din lume. Recordul actual a fost stabilit în 2019 la Sankt Petersburg, Rusia, de o orchestră de 8.097 de muzicieni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Youth League | Universitatea Craiova – Partizan Belgrad 0-1....

Universitatea Craiova U19 a pierdut, scor 0-1, partida susţinută...

ȘTIRI GdS