24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazin8 august: Ziua Internațională a Pisicii

8 august: Ziua Internațională a Pisicii

Ziua internaţională a pisicii este celebrată în fiecare an la 8 august, începând din 2002, iniţiativa principală în acest sens aparţinând Fondului Internaţional pentru Bunăstarea Animalelor (International Fund for Animal Welfare – IFAW).

IFAW şi alte grupuri care militează pentru drepturile animalelor au hotărât să dedice o zi din an pisicii, pentru a creşte gradul de conştientizare al oamenilor faţă de nevoile pisicilor şi faţă de lupta împotriva neglijării şi abuzurilor comise asupra acestora.

Începând din anul 2020, organizaţia International Cat Care a avut iniţiativa stabilirii unei teme pentru această zi. Pentru anul 2021 International Cat Care a stabilit ca tema să fie „#BeCatCurious Training for Cats and their Humans”, potrivit site-ului organizaţiei, https://icatcare.org/international-cat-day/.

Potrivit International Cat Care, 95% dintre proprietarii de pisici doresc mai multe sfaturi cu privire la dresarea pisicii lor, iar cel puţin o jumătate spun că fac eforturi pentru a introduce pisica în cuşca de transport pentru pisici. Stăpânii de pisici se pot înscrie pentru a primi e-mailuri cu sfaturi despre cum să îşi antreneze pisica pentru a intra în cuşca de transport acasă şi pentru diverse drumuri cum ar fi cel la medicul veterinar. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS