2.8 C
Craiova
vineri, 28 ianuarie, 2022
Știri de ultima orăMagazinO pușculiță cu 85.000 de euro, găsită pe o stradă din Franţa

O pușculiță cu 85.000 de euro, găsită pe o stradă din Franţa

O pușculiță-elefant găsită de un trecător pe un trotuar din Bordeaux, în sud-vestul Franței, îi ține ocupați pe polițiști de câteva zile. Deși la prima vedere pare un bibelou lipsit de valoare, ea conține o sumă impresionantă de bani: 85.000 de euro în bancnote, scrie Digi24.

La sfârşitul lunii iunie, un bărbat a luat de pe o stradă din localitatea Mérignac „un obiect decorativ în formă de elefant”, care se afla printre mai multe obiecte voluminoase aflate pe trotuar, cu intenţia de a-l da mamei sale.

Un bibelou aparent lipsit de valoare, numai că în interiorul său se afla o comoară: 85.000 de euro în bancnote.

Bărbatul „a sesizat poliţia asupra acestei descoperiri şi a predat imediat banii”, a precizat Parchetul din Bordeaux.

După câteva zile, poliţia a primit un apel telefonic în legătură cu acest obiect, „în urma articolelor din presă”. Un bărbat le-a spus anchetatorilor miercuri că „cei 85.000 de euro sunt probabil ai părinţilor săi”, potrivit Parchetului.

El a explicat că tatăl său se află într-un azil pentru persoane vârstnice, iar mama sa a murit recent, motiv pentru care a golit locuinţa părintească şi a scos obiectele inutile pe spaţiul public, inclusiv puşculiţa elefant, care urmează să fie audiat de anchetatori, „nu are nicio dovadă cu care probeze proprietatea sumei în cauză”, a adăugat instituţia.

În urma unei analize, Banca Franţei a concluzionat că bancnotele sunt reale, iar o anchetă va urmări originea acestora.

În 2010, la Mérignac, noul ocupant al unui pavilion de grădină a descoperit în pământ 165.000 de euro în bancnote de 50, 100 şi 500 de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Apelul lui ÎPS Teodosie pentru anularea deciziei de carantinare,...

Tribunalul Constanţa a respins apelul Arhiepiscopului Tomisului, Înalt Prea...

ȘTIRI GdS