11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinO pușculiță cu 85.000 de euro, găsită pe o stradă din Franţa

O pușculiță cu 85.000 de euro, găsită pe o stradă din Franţa

O pușculiță-elefant găsită de un trecător pe un trotuar din Bordeaux, în sud-vestul Franței, îi ține ocupați pe polițiști de câteva zile. Deși la prima vedere pare un bibelou lipsit de valoare, ea conține o sumă impresionantă de bani: 85.000 de euro în bancnote, scrie Digi24.

La sfârşitul lunii iunie, un bărbat a luat de pe o stradă din localitatea Mérignac „un obiect decorativ în formă de elefant”, care se afla printre mai multe obiecte voluminoase aflate pe trotuar, cu intenţia de a-l da mamei sale.

Un bibelou aparent lipsit de valoare, numai că în interiorul său se afla o comoară: 85.000 de euro în bancnote.

Bărbatul „a sesizat poliţia asupra acestei descoperiri şi a predat imediat banii”, a precizat Parchetul din Bordeaux.

După câteva zile, poliţia a primit un apel telefonic în legătură cu acest obiect, „în urma articolelor din presă”. Un bărbat le-a spus anchetatorilor miercuri că „cei 85.000 de euro sunt probabil ai părinţilor săi”, potrivit Parchetului.

El a explicat că tatăl său se află într-un azil pentru persoane vârstnice, iar mama sa a murit recent, motiv pentru care a golit locuinţa părintească şi a scos obiectele inutile pe spaţiul public, inclusiv puşculiţa elefant, care urmează să fie audiat de anchetatori, „nu are nicio dovadă cu care probeze proprietatea sumei în cauză”, a adăugat instituţia.

În urma unei analize, Banca Franţei a concluzionat că bancnotele sunt reale, iar o anchetă va urmări originea acestora.

În 2010, la Mérignac, noul ocupant al unui pavilion de grădină a descoperit în pământ 165.000 de euro în bancnote de 50, 100 şi 500 de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS