10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinShakira şi-a vândut întreg catalogul muzical companiei Hipgnosis Songs Fund

Shakira şi-a vândut întreg catalogul muzical companiei Hipgnosis Songs Fund

Faimoasa cântăreață Shakira şi-a vândut întreg catalogul muzical, care cuprinde 145 de piese, către Hipgnosis Songs Fund, a anunţat compania britanică de investiţii, citată de news.ro.

Artista latino cel mai bine vândută din toate timpurile

De când a debutat discografic, în 1991, la vârsta de 13 ani, Shakira a vândut albume în peste 80 de milioane de copii, devenind artista latino cel mai bine vândută din toate timpurile.

Ea a primit trei trofee Grammy şi 12 trofee Latin Grammy şi este una dintre cele trei artiste care au două videoclipuri cu peste 2 miliarde de vizualizări pe YouTube.

Cântăreaţa de origine libanezo-columbiană, născută Shakira Isabel Mebarak Ripoll, a devenit celebră odată cu albumul „Pies Descalzos” (1995), certificat cu platină. Acestuia i-au urmat mai multe albume cu piese cântate în limba spaniolă, care au fost de asemenea certificate cu platină, iar primul disc în limba engleză, „Laundry Service” a apărut în 2001. Acesta a fost vândut în mai mult de 13 milioane de copii la nivel mondial.

Între cele mai cunoscute piese ale ei se numără „Ojos Asi”, „Whenever, Wherever”, „Underneath Your Clothes”, „Que Me Quedes Tú”, „Hips Don’t Lie” – care a fost primul single clasat în fruntea topului american -, şi „Waka Waka (This Time For Africa)”, imn al Fifa World Cup 2010.

Hipgnosis Songs Fund a făcut în doi ani achiziţii de peste 1,5 miliarde de dolari

Hipgnosis a mai achiziţionat recent cataloagele muzicale ale lui Neil Young, Lindsey Buckingham şi Jimmy Iovine.

Fondul, care permite oamenilor să investească în melodii de top, a făcut până în prezent, în decurs de doi ani, achiziţii de peste 1,5 miliarde de dolari. Între altele, a cumpărat drepturile pentru piese Mark Ronson, Chic, Barry Manilow şi Blondie.

Fondat de Merck Mercuriadis, cu Nile Rodgers co-fondator, Hipgnosis transformă redevenţele în flux de venituri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS