20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinFantome de Haloween

Fantome de Haloween

Ingrediente pentru chiftele: 500 g carne tocată, 2 linguri de ceapă tocată, 1 lingură pătrunjel tocat, 100 g pesmet, 1 ou mare bătut, 1 lingură de sos Worcestershire, sare, piper, boia, 10 felii de caşcaval

Pentru sos: 100 ml ketchup, 50 ml sos barbeque

Mod de preparare:
Amestecaţi bine carnea tocată, sarea, piperul, boiaua, ceapa tocată, pătrunjelul, oul bătut şi sosul Worcestershire într-un castron mare. Lăsaţi la frigider o oră.

Încălziţi cuptorul şi tapetaţi o tavă cu hârtie de copt.

Împărţiţi carnea în opt porţii egale. Udaţi-vă palmele cu apă rece şi formaţi bile din carne, apoi daţi fiecărei bile forma unei pere. Aşezaţi-le în tavă cât de drepte puteţi.

Băgaţi tava la cuptor 20 de minute. Scoateţi tava şi puneţi câte o felie de caşcaval pe fiecare chiftea. Tăiaţi ultimele două felii în sferturi şi puneţi câte una pe capul fiecărei chiftele, ca să fie mai mult caşcaval pe acea parte. Băgaţi tava la cuptor încă 60-90 secunde, până se topeşte caşcavalul.

Scoateţi tava din cuptor şi mai trageţi parte din caşcavalul topit de la bază înapoi pe capul „fantomelor“ dacă este nevoie. Folosiţi vârful unui cuţit pentru a forma gurile şi ochii, apoi aranjaţi baza fiecărei fantome. Amestecaţi sosurile pentru a forma „sângele“ şi puneţi câteva linguri în fiecare farfurie, apoi aşezaţi „fantomele“ deasupra.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS