1.9 C
Craiova
vineri, 4 decembrie, 2020
Știri de ultima oră Magazin Epidemiologii explică şansele de călătorie în iulie şi august

Epidemiologii explică şansele de călătorie în iulie şi august

Pandemia de coronavirus a dat peste cap planurile a milioane de oameni de pe glob care intenţionau să călătorească în această perioadă. Graniţele multor ţări s-au închis, zboruri au fost anulate, iar oficialii din sănătate îndeamnă oamenii să stea în casă pentru a limita răspândirea noului coronavirus.

Pandemia de coronavirus a anulat cele mai mari evenimente din anul 2020, printre care se numără Jocurile Olimpice, Campionatul european de fotbal sau concursul Eurovision. De asemenea, majoritatea punctelor turistice sunt închise. Disneyland sau Turnul Eiffel nu pot fi momentan vizitate de turişti.

Oficialii estimează că restricţiile nu vor dura mai mult de câteva luni. Epidemiologii sunt însă de altă părere.

„Lucrurile vor fi foarte dificile timp de 12 luni sau mai mult”, a spus Maciej Boni, epidemiolog, pentru CNN.

„Vacanţele ar putea fi anulate. Interacţiunile sociale vor arăta altfel, iar gestionarea riscului este un aspect la care trebuie să ne gândim în fiecare dimineaţă, când ne trezim”, spune Boni.

Specialistul spune că este foarte greu de prezis cum vor evolua lucrurile, iar acest lucru depinde foarte mult de cum răspund oamenii la restricţiile impuse. Cu cât aceştia vor respecta sfaturile autorităţilor mai mult, cu atât această criză se va termina mai repede.

Kumi Smith, asistentă profesor la Secţia de Epidemiologie de la Universitatea din Minnesota, spune că ea nu îşi face planuri pentru vacanţa de vară.

„Nu îmi doresc roller-coasterul emoţional de a planifica o excursie care să mă entuziasmeze şi apoi să nu pot să merg”, spune Smith.

Specialiştii îndeamnă oamenii să nu se grăbească să-şi cumpere vacanţele de vară şi mai degrabă să stea să se documenteze mai mult timp viitoarea excursie.

Valentina Grădinaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Horoscopul de weekend

BerbecAi o atitudine pozitivă, iar asta îți...

ȘTIRI GdS

Zece moduri prin care poți fi fericit

Fericirea este o alegere şi toată fericirea de care vei avea vreodată nevoie se află în interiorul tău, ne învață epochtimes-romania.com.

Fursecuri cu nucă de cocos și ciocolată albă

Ingrediente: Aluat: 200 g unt, 100 g zahăr pudră, 2 ouă, 260 g făină pentru prăjituri, 1 linguriță extract vanilie, 3...

Picturi cu animale uriașe ale epocii glaciare, vechi de...

În pădurea amazoniană au fost descoperite mii de desene care înfăţişează uriaşele animale ale epocii glaciare. Picturile sunt realizate, cel mai probabil,...

Telekom România susține antreprenorii români prin Garanția de 10...

Telekom România, unul din principalii operatori de telecomunicaţii din România, s-a poziționat de-a lungul timpului că susţinător al business-urilor din România.

Astăzi este ziua internațională a persoanelor cu dizabilități

Ziua internațională a persoanelor cu dizabilități este marcată în fiecare an la 3 decembrie, cu scopul de a promova și implementa programele...
00:02:24

SUA: O mireasa cu Covid-19 se căsătorește în carantină

În toată țara, pandemia de coronavirus a forțat cuplurile nou-logodite să reducă, să amâne și să anuleze petrecerile de nuntă din cauza...