12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinFurtuna Ciara a ajutat un avion transatlantic să facă o cursă în timp record

Furtuna Ciara a ajutat un avion transatlantic să facă o cursă în timp record

Experții au anunţat că un zbor British Airways a făcut cea mai rapidă călătorie subsonică de la New York la Londra, în doar 4 ore și 56 de minute, cu ajutorul frutunii Ciara, potrivit BBC.
Avionul de tip Boeing 747-436 a traversat Atlanticul în timp record, duminică noaptea, ajutat de curenții de aer puternici produși de furtuna Ciara. Avionul a atins viteze de de 1.327 km / h.
Cu ajutorul curenților de aer de peste 400 km/h produși de furtuna Ciara, zborul a ajuns la destinație cu 80 de minute mai devreme decât era programat.

Potrivit experților, avioanele de acest tip zboară în mod normal la o viteze de până la 1.000 de km/h.

Potrivit platformei de urmărire a zborurilor Flightradar24, a bătut recordul precedent al unui zbor subsonic de 5 ore și 13 minute deținut de o companie din Norvegia.
Consultantul în aviație și fostul pilot al BA, Alastair Rosenschein, a declarat că avionul a atins o „viteză fenomenală”.

„Pilotul își va fi așezat aeronava în miezul fluxului de jet și în acest moment al anului este destul de puternic. „Turbulența în aceste fluxuri de jet poate fi destul de severă, dar puteți găsi, de asemenea, că poate fi o călătorie foarte lină.”

Curentul de jet a atins viteze de 418 km/h) duminică dimineață, potrivit BBC Weather.

În ciuda călătoriei mai rapide decât viteza sunetului, avionul nu ar fi rupt bariera sonică, deoarece a fost ajutat de aerul cu mișcare rapidă.

În raport cu aerul, avionul circula mai lent decât 801 km / h.
Cea mai rapidă traversare transatlantică aparține BA Concorde, care a zburat de la New York la Londra în două ore 52 minute și 59 de secunde în 1996.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS