Acasă Magazin Reţeta de weekend - Carne în suc propriu la borcan

Reţeta de weekend – Carne în suc propriu la borcan

-

Ingrediente:

3 kg carne de porc (piept şi ceafă), 3 linguri de sare de masă sau de murături, 1 linguriţă piper negru măcinat, pătrunjel verde sau ce verdeaţă preferaţi, 1 linguriţă boia de ardei dulce sau iute, 3-4 frunze de dafin mărunţite, ceapă şi usturoi dacă vă plac.

Mod de preparare:

Carnea se spală şi se taie bucăţi mici. Se amestecă cu piper, boia, verdeţurile tocate fin şi frunzele de dafin mărunţite, ceapă sau usturoi (ori amândouă) tăiate feliuţe subţiri. Se aşază carnea în 5 borcane de 720-800 g sterilizate în prealabil. Se îndeasă bine să nu rămână goluri de aer, lăsând deasupra spaţiu cam de 2 degete. Se pun borcanele într-o cratiţă în care aţi aşezat un prosop, se toarnă apă cât să le acopere bine şi se fierb pe aragaz 3 ore, completând cu apă caldă când scade. Apoi se stinge focul şi se lasă borcanele în apă până se răceşte. Se poate mânca imediat, ori se ţin borcanele în cămară sau beci până le desfaceţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

Tenis de Masă /Competițiile au fost sistate până pe 30 iunie

Federaţia internaţională de Tenis de Masă (ITTF) a decis, în contextul răspândirii pandemiei de coronavirus, să prelungească cu două luni suspendarea...