5.4 C
Craiova
sâmbătă, 29 februarie, 2020
Acasă Magazin Reţeta de weekend - Ciuperci cu usturoi şi pătrunjel

Reţeta de weekend – Ciuperci cu usturoi şi pătrunjel

-

Ingrediente:
500 g ciuperci champignon, puţin ulei de măsline sau unt, 2-3 căţei de usturoi, curăţaţi şi feliaţi fin sau tocaţi mărunt, câteva frunze proaspete de pătrunjel tocate mărunt, zeamă de lămâie, sare şi piper.

Mod de preparare:
Tăiem ciupercile jumătăţi, sferturi sau felii, în funcţie de mărime. Dacă sunt mici, le lăsăm întregi.
Încingem bine o tigaie antiaderentă, turnăm puţin ulei sau unt, adăugăm ciupercile şi le călim 2-3 minute, la foc mediu spre mare. Le potrivim gustul de sare şi piper şi adăugăm usturoiul. Mai gătim încă 1-2 minute, amestecând constant, după care adăugăm pătrunjelul tocat şi zeama de lămâie. Dăm focul mai tare şi mai gătim cam un minut, lăsând ciupercile să se pătrundă de aroma sucului de lămâie.

ȘTIRI VIDEO GdS

Corpul de control al Ministerului Sănătății face verificări DSP și SAJ Gorj

Corpul de control al Ministerului Sănătății a început verificări la Direcția de Sănătate Publică Gorj. De asemenea, controlul vizeaza și Serviciul Județean...