Acasă Magazin Reţeta de weekend - Chiftele de fasole

Reţeta de weekend – Chiftele de fasole

-

Ingrediente:
800 g fasole albă boabe din conservă, miezul de la 3 felii de pâine, 1 legătură mărar, 2 cepe, 2 căţei usturoi, 2 linguri făină, sare, piper, ulei pentru prăjit

Mod de preparare:
Scurgem bine fasolea de zeamă, o punem într-un bol şi o pasăm ca pentru piure. Tocăm ceapa mărunt şi o călim în puţin ulei până devine sticloasă, apoi o încorporăm în fasole. Înmuiem miezul de pâine în apă, îl stoarcem şi îl adăugăm în compoziţie. Încorporăm şi mărarul tocat mărunt, usturoiul pisat, sarea şi piperul. Omogenizăm compoziţia, la nevoie adăugând două linguri de făină ca să se lege. Cu mâinile umede formăm biluţe din compoziţie, pe care apoi le dăm prin făină ca să prindă crustă frumoasă când la prăjit. Le prăjim în ulei bine încins, la foc iute, pe ambele părţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscop

Berbec Azi vă puteţi schimba cursul destinului. Analizați-vă bine opțiunile, luați deciziile care vă fac fericiți și evitați să acționați cu impulsivitate....