Acasă Magazin Reţeta de weekend - Millefeuille cu fructe

Reţeta de weekend – Millefeuille cu fructe

-

Ingrediente

1 pachet foi fine de plăcintă, 100 g unt.
Pentru cremă: 4 gălbenuşuri, 375 ml smântână lichidă, 4 linguri de zahăr, 1 ½ linguri amidon, 1 păstaie de vanilie, fructe de sezon.

Mod de preparare

Se încinge cuptorul. Se întinde o hârtie de copt într-o tavă. Se topeşte untul şi, cu o pensulă fină, se ung foile de aluat cu unt, lăsat să se răcească. Se suprapun 2-3 foi. Se aşază în tavă, se taie dreptunghiuri, se acoperă cu altă hârtie de copt, apoi cu o tavă, ca să se facă sub greutate. Se coc 6-7 minute. Dacă nu sunt rumenite, se mai ţin 1 minut.
Se freacă gălbenuşurile cu zahărul şi cu amidonul până devin o cremă albă. Puneţi la fiert smântâna cu păstaia tăiată, iar când începe să fiarbă se opreşte focul şi se lasă 2 minute la răcorit. Se încorporează, în fir subţire, smântâna în gălbenuşuri, amestecând în mod constant, pentru a se răci. Încorporați doar 2/3 din smântână, apoi turnaţi toată compoziţia peste smântâna care a mai rămas. Aşezaţi la foc mediu şi amestecaţi până se îngroaşă crema. Daţi deoparte, strecuraţi şi acoperiţi cu o folie, ca să nu prindă pojghiţă.
Puneţi crema într-un poş, aşezaţi un dreptunghi de aluat, cremă, fructe de sezon, iar foaie, cremă şi fructe. Decoraţi cu zahăr pudră.

ȘTIRI VIDEO GdS

Liberalii vor Corpul de Control al premierului la SJU Craiova

Liberalii doljeni acuză autorităţile judeţene că nu se preocupă de soarta Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova. Într-o conferinţă de presă susţinută duminică,...