10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinReţeta de weekend - Millefeuille cu fructe

Reţeta de weekend – Millefeuille cu fructe

Ingrediente

1 pachet foi fine de plăcintă, 100 g unt.
Pentru cremă: 4 gălbenuşuri, 375 ml smântână lichidă, 4 linguri de zahăr, 1 ½ linguri amidon, 1 păstaie de vanilie, fructe de sezon.

Mod de preparare

Se încinge cuptorul. Se întinde o hârtie de copt într-o tavă. Se topeşte untul şi, cu o pensulă fină, se ung foile de aluat cu unt, lăsat să se răcească. Se suprapun 2-3 foi. Se aşază în tavă, se taie dreptunghiuri, se acoperă cu altă hârtie de copt, apoi cu o tavă, ca să se facă sub greutate. Se coc 6-7 minute. Dacă nu sunt rumenite, se mai ţin 1 minut.
Se freacă gălbenuşurile cu zahărul şi cu amidonul până devin o cremă albă. Puneţi la fiert smântâna cu păstaia tăiată, iar când începe să fiarbă se opreşte focul şi se lasă 2 minute la răcorit. Se încorporează, în fir subţire, smântâna în gălbenuşuri, amestecând în mod constant, pentru a se răci. Încorporați doar 2/3 din smântână, apoi turnaţi toată compoziţia peste smântâna care a mai rămas. Aşezaţi la foc mediu şi amestecaţi până se îngroaşă crema. Daţi deoparte, strecuraţi şi acoperiţi cu o folie, ca să nu prindă pojghiţă.
Puneţi crema într-un poş, aşezaţi un dreptunghi de aluat, cremă, fructe de sezon, iar foaie, cremă şi fructe. Decoraţi cu zahăr pudră.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS