Acasă Magazin Reţeta de weekend - Paella făcută acasă

Reţeta de weekend – Paella făcută acasă

-

Ingrediente:
150 g ceapă, 100 g ardei gras roşu, 20 g usturoi, 150 g creveţi, 100 g chorizo, 250 g orez, 100 g mazăre verde, 700 ml supă de legume, 1 lingură de condimente paella (boia, sare, praf de usturoi, piper de Cayenne, cumin şi şofran), 40 ml ulei de măsline.

Mod de preparare:
Curăţaţi ceapa și usturoiul şi tocaţi-le mărunt. Puneţi-le la călit în uleiul de măsline. După ce ceapa s-a înmuiat, adăugaţi orezul şi mai căliţi puţin. Puneţi mazărea, ardeiul gras cubuleţe şi chorizoul tăiat felii. Continuaţi să căliți încă 2-3 minute.
Adăugaţi condimentele și supa de legume fierbinte şi lăsaţi să fiarbă la foc mic până absoarbe aproape tot lichidul.
Puneţi şi creveţii în tigaie şi mai lăsaţi să fiarbă câteva minute. Amestecaţi orezul cu o furculiţă. După ce s-a absorbit tot lichidul, opriţi focul şi lăsaţi să stea câteva minute la odihnit şi să se îmbine gusturile.

ȘTIRI VIDEO GdS