11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinDosare penale pentru consum şi trafic de droguri la Electric Castle

Dosare penale pentru consum şi trafic de droguri la Electric Castle

Poliţiştii clujeni au întocmit peste 50 de dosare penale pentru consum şi trafic de droguri în timpul festivalului Electric Castle, desfăşurat în perioada 17 – 21 iulie la Castelul Banffy, din comuna Bonţida, conform MEDIAFAX.

Festivalul Electric Castle s-a terminat cu un raport realizat de către IPJ Cluj pentru cele 5 zile. Reprezentanții IPJ Cluj au declarat că în timpul festivalului au fost constatate 54 de fapte penale.

„În cele cinci zile ale festivalului Electric Castle, poliţiştii din cadrul IPJ Cluj şi cei din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate au constatat 54 de fapte penale. 51 dintre acestea vizează încălcări ale Legii nr. 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, fiind întocmite în aceste cazuri dosare penale pentru consum şi trafic de droguri. Participanţii la festival au fost întâmpinaţi de poliţişti de prevenire cu recomandări, sfaturi şi experimente menite să ajute la răspândirea gradului de conştientizare cu privire la efectele nocive ale consumului de substanţe interzise şi alcool”, a spus un reprezentant al IPJ Cluj

Dosare penale pentru dețineri ilegale de substanțe interzise, furt și distrugere

Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca arată că jandarmii au constatat un număr de 29 de infracţiuni, din care 27 au fost pentru deţinere ilegală de substanţe interzise, o infracţiune de furt şi una de distrugere.

La fel ca la Neversea, festivalierii au avut nevoie de îngrijiri medicale pe timpul festivalului. Prin urmare, reprezentanții de la ISU-SMURD au acordat ajutor și asistență medicală de urgenţă unui număr de 868 de persoane, 12 dintre acestea au fost transportate la unităţile medicale. Numărul solicitărilor medicale a înregistrat o creştere de 27% faţă de ediţia 2018 a Electric Castle.

Aurelian Marian Soare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS