Acasă Magazin A început Electric Castle, ediția 2019

A început Electric Castle, ediția 2019

-

Ediţia 2019 a festivalului Electric Castle a început ieri și i-a aşteaptat pe cei 150.000 de participanţi cu 250 de artişti, dar şi cu un patinoar cu gheaţă artificială, holograme şi efecte de laser, informează jurnalul.ro

Pe lângă muzică și petrecere, atracția principală pusă la dispoziție de organizatori este un pationar cu gheață artificială. Directorul de comunicare al Electric Castle, Andi Vanca, a declarat că patinoarul se bazează pe o tehnologie care nu este influenţată de temperaturile exterioare. Participanţii vor folosi patine speciale.

„Dintre toate sporturile posibile, cu siguranţă că nimeni nu şi-ar fi imaginat că ar putea practica patinajul tocmai la Electric Castle, în mijlocul lunii iulie. Festivalul aduce la Castelul Banffy din Bonţida tehnologia „like-ice”. Este un tip de gheaţă artificială care nu condiţionează distracţia de temperaturile exterioare. Participanţii vor avea la dispoziţie patine speciale pentru acest tip de material, acreditat şi pentru folosirea la competiţiile internaţionale de patinaj sau curling. Patinoarul estival este amplasat în apropiere de Booha Mansion, locul perfect de selfie pe patine cu vedere asupra castelului medieval“, a declarat, miercuri, presei, directorul de comunicare al Electric Castle, Andi Vanca.

Alte surprize pregătite la Electric Castle

Directorul de comunicare al Electric Castle, Andi Vanca, a mai dezvăluit câteva dintre suprizele care îi aşteaptă pe participanţi.

„Lansăm la ediţia 2019 şi proiectul New Media Castle, cu efecte de laser, holograme şi proiecţii imersive de video mapping, dar şi un concept în premieră, Sensorial Playground, un spaţiu de joacă senzorial, care face muzica accesibilă tuturor, prin experienţe interactive mediate de tehnologie. Aşteptăm peste 150.000 de persoane la Electric Castle care să se bucure atât de concertele de muzică, dar şi de noile surprize pregătite“, a mai spus Vanca.

Patinoarul cu gheață artificială

De asemenea, organizatorii au amenajat un cinematograf unde vor fi proiectate filme.

Printre concertanţi se numără şi trupa americană Limp Bizkit. De asemenea, vor concerta, printre alţii, Florence and The Machine, Nils Frahm, Thirty Seconds To Mars, Bring Me The Horizon,. Vor mai urca pe scenă Loredana, CTC, Şuie Paparude, Grimus, Moonlight Breakfast, The Mono Jacks.

Măsurile de ordine sunt asigurate de peste 1.400 de jandarmi şi poliţişti. Asistența medicală este asigurată de către 35 de medici și de către 125 de voluntari SMURD.

Festivalul Electric Castle are loc în perioada 17-22 iulie la Castelul Banffy din comuna Bonţida, judeţul Cluj. Iar festivalurile din România nu se vor termina aici. În perioada 1-4 august, în Cluj-Napoca va avea loc UNTOLD 2019.

Autor: Aurelian Marian Soare

ȘTIRI VIDEO GdS

Gândacul din calea autostrăzii Sibiu Piteşti, momit cu feromoni

Ministrul Fondurilor Europene susține că se poate rezolva inclusiv problema protejării gândacului pentru care Comisia Europeană a cerut explicaţii. Există soluţii pentru...