5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Acasă Magazin Bohemian Rhapsody, cea mai veche piesă care a depăşit un miliard de vizualizări pe Youtube

Bohemian Rhapsody, cea mai veche piesă care a depăşit un miliard de vizualizări pe Youtube

0
Bohemian Rhapsody, cea mai veche piesă care a depăşit un miliard de vizualizări pe Youtube

Bohemian Rhapsody, hitul trupei britanice The Queen, a devenit cea mai veche piesă care a depăşit un miliard de vizualizări pe Youtube, potrivit francetvinfo.fr.

Piesa-maraton lansată în 1975, care îmbină stilurile operă-rock-baladă, continuă să seducă publicul şi la 44 de ani de la lansare.

Anterior, recordul a fost deţinut de cântecul „November Rain”, al trupei americane Guns N’ Roses. Lansat în 1992, clipul trupei americane a fost vizionat până în prezent de 1,2 miliarde de ori.

În urmă cu aproape şapte ani, piesa „Gangnam Style”, a lui Psy, devenea primul cântec care depăşea un miliard de vizualizări pe YouTube. De atunci, peste o sută de clipuri au depăşit acest prag simbolic.

Bohemian Rhapsody a stat cel mai mult pe primul loc în topurile din Marea Britanie

După lansare, în 1975, „Bohemian Rhapsody” a devenit piesa care a rămas cel mai mult pe primul loc în topurile din Marea Britanie, respectiv nouă săptămâni. A ajuns din nou pe primul loc în topuri în 1991, după decesul liderului trupei The Queen, Freddie Mercury. El este cel care a şi compus piesa, lansată pe albumul „A Night at the Opera”.

Bohemian Rhapsody a cunoscut o revenire anul trecut, după lansarea filmului omonim. Acesta a devenit musicalul cu cele mai mari încasări din istorie, cu 903,6 milioane de dolari la nivel mondial.