10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPoliţiştii din Olt, la „vânătoare“ de şoferi care consumă droguri înainte de a se urca la volan

Poliţiştii din Olt, la „vânătoare“ de şoferi care consumă droguri înainte de a se urca la volan

Poliţiştii din Olt au ieşit la „vânătoare“ de şoferi în noaptea de sâmbătă spre duminică. Vizaţi au fost cei care consumă droguri înainte de a se urca la volan.

„Începând cu luna iulie 2019, în dotarea Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt au intrat două aparate Drug Test. Rolul acestora este acela de a ajuta polițiștii să depisteze conducătorii auto care au consumat substanțe psihoactive înainte de a se urca la volan“, a fost anunţul IPJ Olt.

Astfel, în noaptea de 20/21 iulie, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Olt a fost organizată și desfășurată o acțiune pe raza județului, în scopul identificării persoanelor care conduc vehicule pe drumurile publice după ce au consumat substanțe psihoactive sau alcool.

În urma acțiunii desfășurate, poliţiştii spun că au fost constatate trei infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice:

  • o infracțiune pentru conducerea unui vehicul sub influenţa altor substanţe psihoactive;
  • o infracțiune pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului;
  • o infracțiune pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Au fost reținute zece permise de conducere

Totodată, poliţiştii din Olt au reținut și zece permise de conducere, pentru conducerea vehiculelor sub influența alcoolului.

În conformitate cu prevederile art. 336, alin.1 și 2 din Codului Penal, conducerea vehiculelor pe drumurile publice de către o persoană care a consumat substanțe psihoactive constituie infracțiune şi se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS