Foto: shutterstock

Sarmalele de post sunt delicioase, vegetariene, nu îngraşă şi se digeră uşor.

Ingrediente: 1 bucata varză murată, 1 ceapă, 3 linguri ulei, 1 ceaşcă orez, 200 g ciuperci, 1 morcov, 1 bucată ardei gras, 150 ml suc de roşii, 1 praf sare, 1 praf piper, 15 bucăţi boabe de piper, 1 legătură pătrunjel verde, 1 legătură mărar

Mod de preparare: Varza se spală şi se desface în foi. Se elimină nervurile groase şi se taie în dreptunghiuri, potrivite pentru umplut. Restul de varză se toacă.
Într-o cratiţă cu fundul mai gros, se căleşte ceapa tocată mărunt, în 1-2 linguri ulei. Se adaugă orezul, ciupercile şi morcovul tăiate cubuleţe. Se amestecă uşor, apoi se stinge cu jumătate cană de apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit 10-15 minute. Se acoperă, iar când se răceşte se adaugă sucul de roşii, ardeiul gras tăiat cubuleţe, verdeaţa tocată mărunt, puţină sare şi piper. (Atenţie la cantitatea de sare, deoarece foile de varză sunt sărate!)

Se umplu sarmalele cu acest amestec şi se pun într-o cratiţă cu fundul mai gros, unsă cu ulei, în care s-a pus un strat subţire de varză tocată şi câteva boabe de piper. Se toarnă apă cât să acopere sarmalele, se presară puţin mărar şi se fierb la cuptor aproximativ o oră.

Sursa: retete.unica.ro