12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPatru motive pentru care nu reușești să slăbești

Patru motive pentru care nu reușești să slăbești

Slăbitul este mai ușor în tinerețe pentru că metabolismul funcționează mai bine, însă pe măsură ce înaintăm în vârstă, a slăbi devine tot mai mult o provocare. Slăbitul nu ar trebui să fie totuși principala ta preocupare. O persoană slabă nu înseamnă neapărat o persoană care este sănătoasă. Cu toate acestea, este de dorit să ai mai puține kilograme decât prea multe, știut fiind că obezitatea implică mai multe riscuri și poate genera multe probleme serioase de sănătate.

Așadar, decizia de a pierde kilograme este una bună, însă ești sigur că urmezi pașii care trebuie? Dacă simți că faci eforturi, dar nimic nu se schimbă, pune-ți următoarele întrebări:

Îți începi ziua cu micul dejun?

Micul dejun este cea mai importantă masă din zi, astfel că, dacă sari peste micul dejun, gândindu-te că mănânci mai puțin, te înşeli foarte tare. La sfârșit de zi îți va fi cu adevărat foame, astfel că șansele să mănânci mai mult/prea mult pe finalul zilei cresc.
Dacă nu poți mânca pentru că este prea devreme, atunci nu îți stabili o masă ca atare, ci încearcă să mănânci fructe, o felie de pâine sau alimente bogate în general în fibre. Va fi un început de zi reușit, care te va ține departe de tentații pe parcursul zilei, fiind mult mai probabil să te rezumi la cele trei mese pe zi în loc să te încarci cu mâncare excesiv.

Metabolismul îți afectează programul de sport?

Dacă ai un metabolism încet, orice mănânci se va digera mai greu, adică a slabi devine mai dificil. Valabil și în cazul exercițiilor fizice. Dacă sunt probleme cu metabolismul, nu îți vei modela corpul într-un ritm normal. Metabolismul devine tot mai lent pe măsură ce înaintăm în vârstă sau din cauza unor factori precum sedentarismul.
Pentru un metabolism mai rapid, ridică greutăți și ține-te departe de dietele cu calorii puține. Genele joacă un rol important, de asemenea: dacă părinții și bunicii tăi au avut un metabolism lent, este posibil să îi moștenești, și nu poți schimba mare lucru în această privință, ci va trebui să muncești mai mult decât ceilalți pentru a face schimbări.

Mănânci înainte să te duci la culcare?

Dacă printre obiceiurile tale se află acela de a nu te duce la culcare cu stomacul gol, ei bine trebuie să schimbi acest lucru. Doar dacă vrei să pierzi în greutate. Organismul are nevoie să se odihnească și se reface pe timpul nopții. Somnul odihnitor este de o importanță majoră în vindecarea oricărei boli și în funcționarea optimă a oricărui organism.
Dacă vrei ca organismul tău să reacționeze la schimbările pe care le faci ziua, atunci odihnește-te suficient. Dacă mănânci seara, nu vei face decât să îi dai corpului de lucru în timpul nopții – adică să antrenezi sistemul digestiv, odihnindu-te prost peste noapte. Renunță la mâncatul seara, mai ales cu mai puțin de două – trei ore înainte de culcare.

Poate stresul să îți afecteze rezultatele?

Dacă ești genul care mănâncă pe fond emoțional, atunci stresul îți poate afecta foarte serios sănătatea și poate genera probleme cu greutatea. De obicei, oamenii când sunt stresați consumă multe dulciuri sau fast-food, pentru că sunt la îndemână și pentru că reprezintă recompensa perfectă pentru orice persoană.
În timp, însă, vor apărea rezultatele acestui obicei nesănătos, iar ele nu vor fi îmbucurătoare. Încearcă să înlocuiești dorința de a mânca pe fond de stres cu cea de a medita sau apucă-te de sport și încearcă să te eliberezi de stres în ședințele săptămânale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS