17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinMituri și adevăruri din domeniul aviației care te vor surprinde

Mituri și adevăruri din domeniul aviației care te vor surprinde

De-a lungul timpului, miturile s-au infiltrat în toate domeniile, așa se face că nici aviația nu a scăpat de celebrele mituri românești, în care mulți dintre noi cred cu tărie.

Mai mult, miturile și conspirațiile din domeniul aviaței se numără printre cele mai creative, astfel te vei suprinde ridicând din sprâncene pe măsură ce vei încerca să înțelegi totuși de unde au apărut și cine le-ar putea crede, potrivit realitatea. Iată o listă mai jos cu cele mai celebrele mituri despre avioane.

Mitul care îți spune de ce pasagerii nu beneficiază de parașute

Ei bine, un celebru mit este legat despre lipsa parașutelor din avion în caz de accident. Astfel, conform unei teorii a conspitanților motivul pentru care companiile aeriene nu asigură parașute pasagerilor este pentru a nu fi date în judecată în cazul în care supraviețuiești.

De fapt, parașutele sunt foate grele iar asigurarea unei parașute pentru fiecare pasager ar însemna reducerea semnificativă a pasagerilor, ceea ce s-ar traduce prin costuri crescute. În plus, în cazul unui accident aviatic, deschiderea ușilor va depresuriza avionul, iar majoritatea pasagerilor vor leșina din cauza lipsei de oxigen.

Îți vei rupe gâtul în cazul în care adopți poziția de apărare în caz de accident

O altă teorie conspirațională spune că în cazul în care adopți poziția recomandată în caz de accident este ca și cum ți-ai da acordul pentru a fi ucis. Bineînțeles, ca și în cazul lipsei parașutelor scopul companiilor aeriene este ca tu să mori.

Teoria a fost deconspirată de către o echipă de cercetători care au realizat un documentar în care au prăbușit în mod intenționat un avion cu trei manechine la bord. În urma impactului manechinul care purta centura de siguranță și care se apăra cu mâinile a supraviețuit, la fel și cel care purta centură și stătea drept, deși ar fi suferit leziuni grave, în timp ce manechinul fără centură ar fi murit cu siguranță.

Piloții stau și admiră peisajul

Unii oameni cred că piloții nu au niciun rol important în pilotarea avionului, pentru că ele se pilotează singure, lucru care este adevărat doar pe jumătate. Adică, unele avioane mai avansate se pot pilota singure în mare parte, însă autopilotul trebuie să fie dirijat și monitorizat în permanență. Cu alte cuvinte, autopilotul nu este de niciun ajutor fără informațiile introduse de către pilot.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS