6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinREŢETA ZILEI: Risotto cu ciuperci

REŢETA ZILEI: Risotto cu ciuperci

Ingrediente: 2 linguri de ulei de măsline, 1 ceapă medie tocată fin, 2 căţei de usturoi tocaţi, 400 g de orez Arborio, 250 ml vin alb sec, 1 l supă de pui, 400 g de ciuperci la alegere, 4 fire de cimbru sau 2 linguri de pătrunjel, 30 g unt, 1 cană de parmezan ras, 120 ml smântână lichidă, sare, piper proaspăt măcinat.
Mod de preparare

Încinge 2 linguri de ulei într-o tigaie la foc potrivit. Adaugă ceapa şi usturoiul şi găteşte pentru 3-5 minute. Adaugă orezul şi amestecă totul.

Adaugă vinul şi amestecă constant, până orezul a absorbit tot lichidul. Adaugă ciupercile şi amestecă delicat. Pune supa, câte o ceaşcă şi ai grijă mereu să nu acoperi mai mult de un deget orezul cu lichid.

Amestecă constant să nu se lipească şi fierbe până devine al dente. Adaugă pătrunjelul, untul şi parmezanul şi amestecă până se topeşte. Pune şi smântâna lichidă, sare şi piper şi poţi servi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS