15.5 C
Craiova
vineri, 9 mai, 2025
Știri de ultima orăMagazinReţeta zilei: Cartofi umpluți cu ciuperci

Reţeta zilei: Cartofi umpluți cu ciuperci

Cartofii umpluți cu ciuperci sunt gustoși și se pregătesc foarte ușor.

Ingrediente: 6 cartofi medii

Umplutură: 200 gr ciuperci proaspete, 1 ceapă, 10 ml ulei pentru uns cartofii, 50 ml ulei, 1/2 legătură pătrunjel, sare și piper după gust

Mod de preparare: Cartofii se spală și se curată cu un burete aspru. Se înțeapă ușor, cu o furculiță de jur împrejur, se ung cu ulei și se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se coc în cuptor la 200 grade C pentru 50-60 minute, sunt gata când furculița intră ușor. Se lasă să se răcorească câteva momente, apoi tăiem cu grijă capacele. Se scobesc de miez, cu grijă, lăsând puțin miez pe coajă. Miezul se pune într-un bol și se pasează.
Într-o tigaie se pune ulei la încins, se adaugă ciupercile tăiate cubulețe și se lasă circa 5 minute pe foc. Se adaugă ceapă tăiată mărunt, se amestecă cu ciupercile și se mai lasă pe foc aproximativ 2-3 minute. Se adaugă sare și piper, după gust. Se lasă să se răcorească 1-2 minute, apoi se pune împreună cu pătrunjelul mărunțit peste miezul de cartofi. Se amestecă bine până formăm o compoziție omogenă. Se umplu cartofii scobiți cu compoziția formată, se pun din nou în tavă și se dau la cuptor pentru 10 minute – 160 grade C și pentru 5 minute cuptorul pe grill, pentru a se rumeni ușor. Se servesc imediat!

Sursa: jurnalderetete.md

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS