15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazin4 moduri în care magneziul îţi poate afecta somnul

4 moduri în care magneziul îţi poate afecta somnul

Daca ai probleme cu somnul, iar suplimentele cu melatonina nu-ti aduc rezultate… ar trebui sa iei in considerare o alta varianta: carentele de magneziu!

Magneziul este un mineral ce apare in mod natural in corp sau care este asimilat din anumite alimente precum graul integral, salata, din legume si leguminoase, din nuci sau seminte.

Si pentru ca are un rol atat de complex in organsim si este implicat intr-o multime de reactii biochimice, deficitul de magneziu se poate resimti atat in starea de spirit, cat si in sanatatea fizica,potrivit andreearaicu.

Printre simptomele principale ale carentei de magneziu se numara oboseala, extenuarea sau starile de lesin, anxietatea si depresia, nervozitatea si irascibilitatea, durerile de cap, tensiunea arteriala crescuta, greata si pierderea poftei de mancare.

Astazi o sa ne oprim insa asupra starilor de oboseala si a tulburarilor de somn. Iata care sunt cele 4 moduri prin care magneziul iti poate afecta odihna de care ai atata nevoie.

Carentele de magneziu afecteaza calitatea somnului, spun specialistii

Potrivit unui studiu efectuat in Franta in urma cu cativa ani (denumit SUVIMAX), s-a constatat ca mai mult de trei sferturi din populatie prezinta deficit de magneziu. Carentele acestui element in organism provoaca, conform specialistilor, o stare inexplicabila de oboseala.

De asemenea, provoaca si tulburari de somn, tulburari digestive si crampe musculare.

Cresterea nivelului de magneziu din organism poate duce la scaderea consumului de antidepresive, mai sustin specialistii francezi.

Nivelul scazut de magneziu contribuie la starile de stres si anxietate

Oamenii de stiinta avertizeaza ca magneziul este un mineral care joaca un rol deosebit de important in numeroase functii ale corpului. Deficitul de magneziu a fost asociat, asadar, cu stari prelungite de stres, anxietate si dificultate de relaxare pe timpul noptii.

Magneziul te-ar putea ajuta sa adormi mai repede si sa ai un somn odihnitor

Tot in cadrul studiului efectuat in Franta s-a mai constatat si faptul ca suplimentele de magneziu te pot ajuta sa adormi mai repede si sa ai un somn mai profund, mai odihnitor.

Si desi studiul a fost realizat pe oameni in varsta, predispusi la deficitul de magneziu, exista, de asemenea, dovezi care atesta ca si foarte multi tineri duc lipsa acestui mineral.

Te vei trezi mai putin in timpul noptii

Echilibrarea nivelului de magneziu din organism te poate ajuta sa dormi mai profund si, implicit, sa te trezesti de mai putine ori pe timpul noptii.

Daca suspectezi ca ai deficienta de magneziu si planuiesti sa iei suplimente alimentare care il contin, vorbeste mai intai cu un medic despre asta. Doar el iti poate recomanda suplimentele de care organismul tau are nevoie.

Mai mult, include in dieta ta zilnica alimente bogate in magneziu, si vei observa cum calitatea somunului se va imbunatati.

Diagnosticarea deficitului de magneziu (hipomagnezia)

Diagnosticarea carentelor de magneziu o poate face medicul generalist analizand simptomele pacientului. Totodata, pentru a confirma diagnosticul, medicul poate recomanda ionograma – analiza de sange a carui rol este de a determina nivelul de minerale din organism, testul RBC – analiza de sange care arata numarul celulelor rosii din organism, dar si sumarul de urina.

Aceste analize, efectuate periodic, pot depista deficitul de magneziu inainte ca acesta sa iti afecteze stilul de viata.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS