Acasă Magazin Reţeta de weekend - Ghiveci cu peşte

Reţeta de weekend – Ghiveci cu peşte

-

Ingrediente:

600-700 g peşte file, o lămâie, 2-3 linguri ulei, o ceapă, un morcov, o rădăcină de pătrunjel, o ţelină potrivit de mare, 3-4 roşii, un ardei gras, 100 g mazăre, 100 g fasole verde, piper boabe, sare, piper, pătrunjel verde.

Mod de preparare:

Peştele se spală, se stropeşte cu zeamă de lămâie şi se dă cu un praf de sare şi piper. Se lasă la rece 15 minute. Toate legumele se curăţă şi se spală. Ceapa tăiată solzişori se căleşte uşor în ulei, apoi se adaugă morcovul, pătrunjelul şi ţelina tăiate rondele, mazărea şi fasolea verde. Se pun două-trei linguri de apă, sare şi câteva boabe de piper. Se fierb înăbuşit 10 minute. Separat, se prăjesc şi bucăţile de peşte. Se răstoarnă legumele într-o tavă, se adaugă roşiile şi ardeiul gras tăiate rondele, iar deasupra se pun feliile de peşte. Se stropeşte cu o lingură de ulei şi se coace în cuptorul încins, 20-30 minute. Când se serveşte, se ornează cu pătrunjel verde.

ȘTIRI VIDEO GdS

Alexandru Stoica, prezent la Repriza de Sud

Antrenorul formaţiilor CSJ Ştiinţa U Craiova U19 şi Universitatea Craiova, Alexandru Stoica, a fost prezent astăzi în studioul Radio Sud (97.4 FM)....