16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazin5 uleiuri esenţiale folosite pentru uz terapeutic

5 uleiuri esenţiale folosite pentru uz terapeutic

Nimic nu e mai plăcut după o zi istovitoare de muncă decât să te relaxezi. Fiecare dintre noi are propria rutină: o baie caldă, un film bun sau un masaj pot fi doar câteva dintre activităţile preferate, potrivit kudika. În acest articol, vom pune accent pe uleiurile esenţiale, remediu terapeutic cu multe beneficii pentru sănătate. Iată care sunt cele mai folosite uleiuri esenţiale şi ce avantaje îţi aduce folosirea lor!

Beneficiile uleiurilor esenţiale

Uleiurile esenţiale sunt compuşi extraşi din plante, obţinuţi prin distilare sau presare la rece. Odată ce substanţele chimice din arome sunt extrase, acestea sunt combinate cu uleiul, pentru a crea produsul finit. Modul în care sunt fabricate uleiurile este important, deoarece uleiurile esenţiale obţinute prin procese chimice nu sunt considerate uleiuri esenţiale adevărate.

Uleiul esenţial este adesea folosit în aromaterapie, o formă populară de medicină alternativă. Astfel, folosirea lui în masaj oferă un grad sporit de relaxare şi calmare. Află care sunt cele mai importante beneficii ale uleiurilor esenţiale şi efectele lor asupra sănătăţii:

Îţi hidratează pielea

Masajul cu uleiuri esenţiale îţi va hidrata profund pielea şi îi va menţine elasticitatea. Acestea se absorb uşor în piele, iar tu te vei simţi minunat, chiar şi după o scurtă şedinţă de masaj.

Te relaxează

Uleiurile esenţiale te vor ajuta să te relaxezi după o zi grea. Masajul cu aceste uleiuri nu numai că îţi va relaxa muşchii, dar îţi va îmbunătăţi şi circulaţia sângelui.

Împiedică îmbătrânirea

Dacă ai observat câteva riduri şi vrei să previi apariţia altora noi, uleiurile esenţiale reprezintă soluţia cea mai potrivită. Masează cu grijă zonele afectate şi vei vedea cum şi ridurile profunde se vor diminua.

Luptă împotriva celulitei

Masajul cu uleiuri esenţiale te va ajuta să menţii elasticitatea pielii şi să previi apariţia vergeturilor sau a celulitei. Insistă pe zonele cu probleme şi vei reuşi să elimini toate toxinele din organism.

Detensionează muşchii

Masajul cu ulei esenţial îţi detensionează muşchii şi luptă imptriva durerilor de spate cauzate de efort fizic intens.

Dacă am menţionat câteva dintre cele mai importante beneficii ale uleiurilor esenţiale, îţi prezentăm 5 uleiuri esentiale cu grad terapeutic, de nelipsit din rutina ta de relaxare:

1. Uleiul esenţial de mentă

Uleiul esenţial de mentă este recunoscut pentru mirosul plăcut şi senzaţia răcoritoare pe care o oferă. Îl poţi folosi în aromaterapie, difuzat sau aplicat local. Poţi adăuga câteva picături de ulei de mentă şi în şampon sau în gelul de duş, pentru un plus de prospeţime. Mai mult, este indicat să îl foloseşti pentru masaj, după activitate fizică intensă.

2. Uleiul esenţial de lavandă

Cu un miros floral şi calmant, uleiul esenţial de lavandă se poate folosi atât în aromaterapie, cât şi aplicat local. Este unul dintre cele mai folosite uleiuri esenţiale, datorită proprietăţilor energizante şi revigorante. Astfel, calmează şi relaxează mintea şi corpul, luptând împotriva tensiunii nervoase. Totodată, are şi efecte benefice pentru piele: reduce petele şi calmează iritaţiile.

3. Uleiul esenţial de lămâie

Cu o aromă dulce şi fresh, uleiul esenţial de lămâie are multiple întrebuinţări. Poate fi adăugat în produsele de curăţenie sau în rutina de frumuseţe, ca parte a tratamentului de îngriire a părului sau a tenului. Totodată, atunci când e difuzat, acest ulei te scapă de mirosurile neplăcute din casă.

4. Uleiul esenţial de trandafir

Uleiul de trandafir este unul dintre cele mai cunoscute uleiuri esenţiale. Este un ulei versatil, ce este recomandat atât pentru aromaterapie, cât şi pentru uzul intern sau alimentar. Acesta ajută la remedierea problemelor de inimă, ameliorează astmul, dar şi efectele tusei şi febrei. Se foloseşte diluat, pentru a parfuma orice cameră.

5. Uleiul esenţial de iasomie

Uleiul esenţial de iasomie are un miros foarte plăcut şi este folosit îndeosebi în masaj, ca detensionant nervos. Reglează funcţiile sistemului nervos şi stimulează activitatea cerebrală, prin înlăturarea stărilor depresive. Mai mult decât atât, are efecte benefice asupra pielii, hidratând-o şi îndepărtând excesul de sebum. Este şi un puternic afrodisiac, ce amplifică libidoul.

Terapia cu uleiuri esenţiale este cunoscută de secole, datorită proprietăţilor curative şi a beneficiilor pentru frumuseţe. Nu uita că uleiurile esenţiale nu se folosesc niciodată nediluate! Din cauza concentraţiei ridicate, ele pot provoca arsuri, de care trebuie să te fereşti. Tu ce ulei esenţial ai introduce în rutina ta zilnică?

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS