10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinReţeta de weekend - Prăjitură cu mac și brânză

Reţeta de weekend – Prăjitură cu mac și brânză

Ingrediente:

Pentru blat: 5 ouă, 180 g zahăr brun, 2 linguri ulei, 2 linguri rom, 4 linguri făină, 250 g mac măcinat, 50 g cacao.
Pentru cremă: 500 g cremă de brânză, 1 linguriţă esenţă de vanilie, 3 ouă, 150 g zahăr.

Mod de preparare:

Pentru blat, mixezi ouăle împreună cu zahărul. Adaugi uleiul, romul, făina, cacaua și macul. Omogenizezi şi împarţi compoziția în două. Mixezi crema de brânză cu ouăle, esenţa de vanilie și zahărul.
Întinzi jumătate din blat într-o tavă tapetată cu foaie de copt. Întinzi crema de brânză şi nivelezi, apoi torni peste restul de aluat de mac şi iar nivelezi. Dai la cuptor 30-35 de minute sau până când aluatul de deasupra capătă o crustă subţire. O serveşti rece.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS