20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinTop 3 al celor mai sănătoase diete pentru 2019

Top 3 al celor mai sănătoase diete pentru 2019

Revista HealthDay News a publicat de la începutul anului topul celor mai sănătoase diete, conform experţilor nutriţionişti, pentru anul 2019. Primele trei locuri în clasamentul general 2019 arată astfel:
locul I – dieta mediteraneană sau stilul de viaţă mediteranean, care este considerat cel mai bun, variat, complet şi sănătos plan de dietă din toate punctele de vedere pentru starea generală a organismului;
locul II – dieta Dash, eficientă în principal pentru scăderea nivelului tensiunii arteriale, dar cu rezultate şi în pierderea greutăţii;
locul III – dieta flexitariană (flexibilă).
Toate cele trei diete au la bază consumul de proteine slabe, fructe, legume, cereale integrale, grăsimi mononesaturate și polisaturate și, în general, produse proaspete și cât mai rar produse procesate.
Un alt factor comun este faptul că pot fi adoptate ca stil de viață sănătos și permanent, nu numai pentru perioade scurte în ideea de a slăbi.
Cele mai bune diete pentru pierderea în greutate în 2019 sunt:
– dieta Weight Watchers
– dieta volumetrică
– dieta Jenny Craig
– dieta vegană
Cele mai bune diete pentru pierderea rapidă de greutate sunt:
– dieta Atkins
– dieta ketogenică
– dieta HMR
În final, doctorul nutriţionist Samantha Heller adaugă: „Aş dori să nu fiţi obsedaţi de pierderea în greutate şi diete de slăbire, ci să puneţi accentul pe un stil de viaţă sănătos, cum ar fi o dietă bazată pe mai multe legume, exerciţii fizice, somn suficient şi gestionarea stresului – căile care ne ajută să trăim o viaţă mai bună“.

Beneficiile dietei mediteraneene

Este un fapt dovedit de către cercetători că dietele bazate pe consumul plantelor fie reduc considerabil, fie elimină total predilecţia genetică a oamenilor de a dezvolta boli cronice, precum diabet de tipul 2, boli cardiovasculare şi cancer.
Adoptarea acestei diete este uşoară şi nu presupune costuri suplimentare, iar ghidul cu privire la ingrediente şi meniuri este astfel structurat încât să se beneficieze la maximum de aspectele sănătoase ale curei.
Cercetătorii au descoperit că un stil de viaţă în care se consumă multe grăsimi animale şi conservanţi şi foarte puţine legume şi fructe declanşează nenumărate boli cronice şi tipuri de cancer; dieta mediteraneană, în schimb, reduce şansa dezvoltării acestora (de exemplu, diabet de tip 2, hipertensiune, obezitate şi chiar Alzheimer) şi promovează un trai sănătos.
Dieta mediteraneană reduce riscul morţii premature şi crește șansele ca, atunci când se ajunge la bătrâneţe, corpul să fie încă sănătos şi să nu necesite medicaţii pe termen lung.
Dieta mediteraneană ajută la prevenirea riscului de infarct la persoanele predispuse genetic, deoarece dieta aceasta este bună pentru inimă – cercetările au arătat că există o asociere între anumite grupuri de alimente (precum legume, nuci, acizi graşi nesaturaţi) şi buna funcţionare a inimii, precum şi a sănătăţii în general.
Iată cantităţile nutritive pe care trebuie să le conţină mesele zilnice în dieta mediteraneană: calorii: 1,527; total grăsimi: 29% (dintre care, cele saturate: 5%, iar cele trans: 0%); total carbohidrați: 50%; zaharuri: 20%; fibre:
32 g; proteine: 18%; sodiu: 1,368 mg; potasiu: 3,351 mg; calciu: 418 mg; vitamina B 12: 2,8 mg.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS