17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinREŢETA ZILEI: Prăjitura "Crăciuniţa"

REŢETA ZILEI: Prăjitura „Crăciuniţa”

Ingrediente:

7 ouă, 75 g mac, 75 g nucă de cocos, 200 g zahăr, 200 ml lapte, 50 g făină, un pachet margarină, un plic zahăr vanilat, 200 g pişcoturi, 100 ml cafea.

Ingrediente pentru glazura:

4 linguri zahăr, 3 linguri lapte, 2 linguri cacao, 25 g margarină, 25 g nucă de cocos
Mod de preparare

Se bat albuşurile spumă în care se adaugă 100 g zahăr. Se bat în continuare până se topeşte zahărul. Se adaugă macul şi nuca de cocos. Se presară 2 linguri de făină şi se amestecă până se omogenizează compoziţia.

Se toarnă compoziţia în tava tapetată cu hârtie de copt, se introduce în cuptorul preîncălzit şi se coace la foc mic.

Pentru cremă, se amestecă gălbenuşurile cu zahărul rămas, restul de faină, laptele şi zahărul vanilat. Se îngroaşă amestecul pe baie de aburi. Se lasă să se răcească şi se încorporează margarina frecată spumă.

Se aşează blatul, se întinde jumătate din cremă, după care se aranjează unul lângă altul pişcoturile înmuiate în puţină cafea, iar peste ele se întinde restul de cremă.

Deasupra se toarnă glazura pregătită astfel: se fierbe într-un vas, aşezat pe foc mic, zahărul amestecat cu laptele, cacaoa şi margarina, până dă în clocot şi se îngroaşă.

Se lasă să se răcească şi se toarnă peste prăjitură, iar deasupra se presară nucă de cocos.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS