7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinRețetă pentru sărbători – piftie de curcan

Rețetă pentru sărbători – piftie de curcan

Carnea de curcan este delicioasă, iar o pftie de curcan poate egala, cu siguranţă, una de porc. În plus, este şi mai uşoară. Iată o reţetă cu care vei face piftii de curcan pe placul tuturor.

Ingrediente: 1 kilogram de carne de curcan, apă, usturoi, 1 foaie de dafin, 1/2 lingură de boabe de piper, sare de mare, 1/2 ceapă, 1 morcov, 1/5 de rădăcină de țelină, gelatină (15 grame la 1 litru de apă)

Mod de preparare: Bucățile de curcan se spală bine sub un jet de apă rece și se porționează în bucăți mai mici. Se păstrează și oasele și pielița. Acestea se adaugă într-o oală mare, de aproximativ 5 litri, și se acoperă cu apă rece. Se adaugă jumătate de lingură de sare și se lasă compoziția la fiert, spumându-se de fiecare dată când este nevoie. În momentul în care observați că nu se mai formează spumă, se adaugă frunza de dafin, boabele de piper și legumele (morcov, ceapă, țelină) spălate, curățate și mărunțite în prealabil. Se lasă la fiert pentru aproximativ 4-5 ore, la foc mic sau până când se frăgezește carnea. După ce fierbe carnea, se stinge focul și se lasă oala la rece, până a doua zi. Se pune iar oala pe foc, până când obțineți iar o compoziție de supă, se scot bucățile de legume și de carne, iar în zeamă se adaugă usturoiul curățat și zdrobit în prealabil. Se mai adaugă și sare, după gust, după care se filtrează supa cu ajutorul unei strecurători. Se adaugă și gelatina, care se prepară după instrucțiunile de pe ambalaj. Se scoate carnea de pe oase, se dă la o parte pielița, se adaugă în mai multe boluri și se toarnă zeama filtrată deasupra. Se dau bolurile la rece și se lasă să se ajungă la textura de piftie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS