Founder of the Sundance Institute, Robert Redford, attends the opening day press conference to kick-off the 2018 Sundance Film Festival in Park City, Utah on January 18, 2018. (Photo by ANGELA WEISS / AFP) (Photo credit should read ANGELA WEISS/AFP/Getty Images)

Robert Redford, în vârstă de 82 de ani, a jucat în ultimul său film, „The Old Man & the Gun”,  a cărui premieră va avea loc, pe 7 decembrie, în Marea Britanie. Robert Redford anunţa în vara lui 2018 că acesta va fi ultimul lui film.

„Niciodată să nu spui «niciodată», dar am cam ajuns la concluzia că asta este tot pentru mine în ceea ce priveşte actoria şi că voi merge spre pensionare după asta, pentru asta fac de când aveam 21 de ani”, a declarat Robert Redford pentru The New York Post.

„M-am gândit, «Ei bine, până aici!». Şi de ce să nu ieşi din scenă cu ceva vesel şi optimist?!”, a mai susţinut legendarul actor, potrivit Entertainment Weekly.

De-a lungul timpului, începând cu banii primiţi pentru rolul Sundance Kid, Redford a cumpărat o întreagă staţiune de schi pe latura estică a Muntelui Timpanogos, în Utah. Iniţial şi-a numit domeniul Timp Haven, dar ulterior l-a redenumit Sundance. Redford a fondat apoi Institutul Sundance, festivalul, cinematografele, catalogul şi canalul de televiziune omonime, toate dedicate producţiei de film independent şi amplasate în fostul orăşel minier Park City din Utah (la mai puţin de 50 de kilometri de staţiunea cumpărată de actor).

În 2002, Robert Redford a primit un premiu Oscar onorific.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.