6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAstăzi este marcată Ziua Mondială a Toaletelor. România, pe primul loc în topul țărilor UE cu WC în fundul curții

Astăzi este marcată Ziua Mondială a Toaletelor. România, pe primul loc în topul țărilor UE cu WC în fundul curții

Cu ocazia Zilei Mondiale a Toaletelor, Oraganizația Naționilor Unite atrage atenția că aproape 2.4 miliarde de oameni nu au acces la o toaletă. Mai mult, lipsa igienei de zi cu zi – influențează sănătatea oamenilor dar și mediul înconjurător. Pentru mulți din noi, sunetul pe care îl veți auzi imediat reprezintă un lucru normal.
Pentru alții, să aibă acces la o toaletă este un lux. Peste 2 miliarde de oameni nu au acces la o toaletă – iar mai bine de 800 de milioane preferă să-și facă nevoile în aer liber.
315.000 de copii mor anual din cauza diareei provocată de apa nepotabilă și condițiile precare de igienă, potrivit datelor organizațiilor neguvernamentale.

Aproape o treime din populația României avea în 2017 toaleta în afara casei, potrivit unui sondaj realizat de Eurostat. Cu toate acestea, sondajul observa un trend ușor descrescător, față de 2016, când procentul sărea de 32%.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS