12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCum să faci cea mai bună omletă țărănească

Cum să faci cea mai bună omletă țărănească

Omleta este pe gustul foarte multor oameni, iar micul dejun devine o plăcere atunci când prepari o omletă foarte bună. Iată aici o reţetă care va fi pe placul tuturor.

Ingrediente (pentru o porție):

– două ouă
– brânză sau cașcaval după preferințe (se pot adauga mai multe tipuri)
– un cartof mic
– o ceapă mică
– un ardei gras (opțional)
– mușchiuleț fără grăsime, piept de pui afumat sau bacon (după preferințe)
– sare
– piper
– chilli
– busuioc sau oregano
– mărar proaspăt
– ulei de măsline

Mod de preparare:

Cartoful se dă pe răzătoare și se pune la călit în uleiul de măsline la foc mic într-o tigaie antiaderentă, împreună cu ceapa, ardeiul și mușchiulețul, toate tocate mărunt. Între timp se bat ouăle foarte bine împreună cu condimentele și mărarul, iar după ce au făcut puțină spumă (ca omleta să iasă pufoasă), se adaugă brânza și cașcavalul rase și se amestecă bine. Ouăle se adaugă și ele în tigaie, după ce legumele s-au gătit pe jumătate. Omleta se prăjește pe ambele părți câteva minute, până se rumenește.

Se servește caldă, ornată cu verdeață și eventual puțin cașvacal ras pe deasupra, alături de o salată de roșii și pâine integrală prăjită.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS