10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinRețeta de duminică: Tort „Fantezie de vară”

Rețeta de duminică: Tort „Fantezie de vară”

Pregătire: 60 minute

Coacere: 40 minute

Pentru blat: 5 ouă, 3 linguri apă, 8 linguri zahăr, 7 linguri făină, 1 lingură cacao (neagră), 1 plic praf de copt, 2 plicuri zahăr vanilat

Pentru cremă: 5 ouă, 200 g zahăr, 1 linguriță cu vârf coaja rasă de la lămâie, 200 g unt, 300 g vișine proaspete, scurse foarte bine de zeamă

Pentru decor: 4 căpșuni, 1 kiwi, vișine, fulgi de migdale, fulgi de ciocolată

Blatul: Mixezi ouăle împreună cu zahărul, adaugi și apa și mixezi până când obții o cremă. Cerni făina și o amesteci cu praful de copt și cacaua, scrie practicinbucatarie.ro. Adaugi și zahărul vanilat. Acest amestec îl adaugi în ploaie în crema de ouă, mixând încă 5 minute. Torni apoi compoziția în forma dorită, tapetată cu hârtie de copt. Dai tava la cuptor și coci blatul până ce trece testul scobitorii. Nu deschizi cuptorul în primele 10 minute.

Crema: Mixezi ouăle cu zahărul, până obții o cremă spumoasă, apoi pui crema pe baie de abur și amesteci până se îngroașă. Până se răcește crema, freci spumă untul moale cu coaja de lămâie. Adaugi crema treptat și obții o cremă pufoasă, pe care o împarți astfel: un sfert din cremă îl pui deoparte în frigider, iar ce rămâne amesteci cu vișinele. Tai blatul rece pe jumătate. Pui crema la mijloc, într-un strat de circa 1 cm. Suprapui cealaltă foaie de blat și o ungi deasupra cu crema scoasă de la frigider. Ornezi prăjitura după imaginație, cu felii de căpșuni, kiwi, vișine, fulgi de migdale și de ciocolată. Este o prăjitură răcoroasă, gustoasă și cu aspect apetisant.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS