Acasă Magazin Reţeta de weekend - Pulpă de porc pe pat de legume

Reţeta de weekend – Pulpă de porc pe pat de legume

-

Ingrediente:

1 kg pulpă de porc, 1 pahar vin alb, bacon, opțional, 700 g fasole verde, 2-3 căței de usturoi, 1 ardei iute, ulei, piper, sare, fulgi de migdale, opțional.

Mod de preparare:

Speli carnea, o ungi cu ulei, o sărezi și o piperezi, apoi o frigi pe toate părțile. O așezi într-o tavă și o ții în cuptorul bine încins 20 de minute. Scazi temperatura, torni vinul și o mai ții 40 de minute, având grijă s-o stropești din când în când cu sosul din tavă. În zeama lăsată inițial de carne poți pune puțin bacon la rumenit, dacă dorești. Peste el, adaugi un pahar de apă și fasolea curățată și spălată. Când începe să fiarbă, dai focul mai mic și acoperi cu un capac, 20 de minute. Spre final, adaugi usturoiul pisat și ardeiul tăiat rondele. Tai carnea felii, pe care le așezi pe pat de legume și o servești, dacă vrei, presărată cu fulgi de migdale.

Menţiuni:

Se consumă cu salată de sfeclă roşie.

ȘTIRI VIDEO GdS

Bogdan Pîncu vine astăzi la „Repriza de Sud“

Bogdan Pîncu, directorul CSJ Ştiinţa U Craiova şi totodată team managerul Centrului de Copii şi Juniori al Universităţii Craiova, vine astăzi în...