5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCum să scapi de bătături?

Cum să scapi de bătături?

Bătăturile, o problemă frecvent întâlnită și total neplăcută, se formează datorită oaselor care apasă împotriva pantofului şi presează, astfel, pielea. Stratul de piele de la suprafaţă se îngroaşă, iritând ţesuturile de dedesubt.
Bătăturile se pot forma pe călcâi sau în altă regiune a piciorului şi pot atinge dimensiuni de aproape doi centimetri. Unele persoane apelează la chirurg pentru a rezolva problema bătăturilor, fără să știe că există remedii naturiste pentru tratarea acestei neplăceri.

Pila, o armă împotriva bătăturilor

Dacă bătăturile sunt dureroase și vă produc iritație, apelați la piatra ponce, astfel încât bătătura să nu mai exercite presiune pe nervi. Imediat după o baie caldă, când pielea se înmoaie, piliți locul afectat cu o piatră ponce pentru a îndepărta celulele moarte.
Atenţie, însă! Nu încercați să eliminați întreaga bătătură într-o singură şedinţă, pentru a nu răni locul. Piliți puțin câte puțin în fiecare zi. Dacă bătătura este foarte groasă şi dură, procedura poate dura câteva săptămâni pentru a da rezultate.
Dacă nu vă surâde ideea de mai sus, puteți opta pentru înmuierea bătăturilor. Pe cele localizate la degetele de la picioare, aplicați ulei de măsline şi acoperiți cu un plasture, lăsându-l să acționeze peste noapte. Totodată, pentru a evita mărirea bătăturii, utilizați plasturi care se găsesc în orice farmacie, nu înainte de a masa locul cu ulei de ricin.

Aspirina şi bicarbonatul de sodiu, alte remedii

Alt remediu este banala aspirină. Zdrobiți cinci comprimate și amestecați-le cu jumătate de linguriță de suc de lămâie și jumătate de linguriță de apă.
Aplicați pasta pe bătătură, acoperiți cu o folie de plastic și un prosop încălzit timp de zece minute. Apoi, se freacă blând pielea moartă cu o piatră ponce (acest tratament nu este recomandat persoanelor alergice la aspirină).
Înmuiați-vă picioarele, mai multe seri la rând, în apa călduță în care ați dizolvat trei linguri de bicarbonat de sodiu, timp de 15 minute. Acesta înmoaie pielea întărită și o îndepărtează. Ulterior, se masează bătăturile cu vitamina A uleioasă.

Oţet de mere, iaurt, lămâie, ceapă sau usturoi

Se aplică pe zona afectată comprese cu oțet de mere și se mențin pe locul afectat peste noapte. Dimineața, se freacă zona cu o piatră ponce.
De asemenea, se poate amesteca o jumătate de cană de iaurt natural cu un sfert de cană de oţet de mere. Se amestecă iaurtul cu oțetul de mere într-un castron, apoi aplicaţi remediul obținut pe bătăturile de la picioare, care în prealabil au fost spălate cu săpun neutru și apă. Se lasă să acționeze timp de 30 de minute. Apoi, se înmoaie picioarele în apă caldă pentru 20 de minute. La final se freacă bine picioarele cu o piatră ponce pentru a îndepărta bătăturile. Aplicaţi acest tratament în fiecare zi, până ce bătăturile dispar.
O singură aplicare a tratamentului de mai sus nu poate îndepărta complet bătăturile de la picioare.
Principalul beneficiu al iaurtului în ceea ce privește îngrijirea picioarelor este reprezentat de conținutul său ridicat de acid lactic. Acest compus reglează ph-ul natural al pielii, inhibă dezvoltarea ciupercilor și facilitează eliminarea celulelor moarte.
Se taie o felie groasă de lămâie, se curăță de coajă și se leagă strâns pe bătătură cu ajutorul unui tifon curat. Se păstrează așa pe timpul nopții. Repetați procedeul câteva zile la rând până ce bătătura se va desprinde, cel mai probabil în timp ce vă spălați picioarele.
Se pisează o căpățână de usturoi, iar pasta formată se aplică pe locul vătămat. Se repetă operațiunea câteva seri la rând, până când bătătura se înmoaie și dispare.
Se curăță ceapa și se păstrează partea cărnoasă, care se bagă la copt în cuptor. Se scoate ceapa și se lasă în oțet câteva minute, după care se aplică pe bătătură și se leagă cu un tifon curat. Executați procedeul seara, înainte de culcare, şi lăsați să acţioneze până dimineaţa.

Păducel, propolis

Se pun la infuzat flori și fructe mărunțite de păducel timp de zece minute. Se strecoară amestecul și se lasă la răcit, apoi se înmoaie câteva comprese în decoct și se aplică zilnic pe zonele afectate de bătături.
Extrem de eficient în tratarea bătăturilor, propolisul nu trebuie să fie sub nici o formă mai vechi de un an. Se ia o bucată de propolis și se pune în apă călduță până ce acesta devine maleabil, după care se aplică direct pe zona afectată.
Se lipește cu leucoplast și se păstrează pe bătătură timp de trei-patru zile. După câteva aplicări, bătătura se desprinde singură.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS