12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinReţeta de weekend - Rulouri de vinete umplute cu cremă de brânză și spanac

Reţeta de weekend – Rulouri de vinete umplute cu cremă de brânză și spanac

Ingrediente:

1 vânătă, 3 ouă mari, 1 lingură apă, 180 g pesmet, 3 căței de usturoi, pisați, pătrunjel tocat, după gust, 1 linguriță oregano, ulei, sare, piper, 700 g pastă de tomate.
Pentru umplutură: 300 g spanac congelat, scurs și tocat, 230 g cremă de brânză, 120 g brânză mozzarella rasă sau telemea, 40 g parmezan ras, pătrunjel tocat, după gust, 1 ou bătut.

Mod de preparare:

Se taie vânăta pe lung. Se bat cele 3 ouă cu sarea şi piperul, iar pesmetul se amestecă bine cu usturoiul, oregano şi pătrunjelul. Se dau feliile de vinete prin ou şi prin pesmet şi se prăjesc în puţin ulei. Se pun la scurs pe şerveţele şi se prepară umplutura amestecând bine toate ingredientele. Se umplu feliile de vinete și apoi se aşază într-o tavă în care se pune jumătate din pasta de tomate. Deasupra se toarnă cealaltă jumătate. Se dau vinetele la cuptor până se rumenesc.

Menţiuni:

Se pot servi cu iaurt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS