13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPovestea şoricelului cu mănuşi albe care a fascinat o lume întreagă

Povestea şoricelului cu mănuşi albe care a fascinat o lume întreagă

 

Toţi cei care au crescut urmărind desene animate cu siguranţă l-au îndrăgit pe Mickey Mouse. Şoricelul cu mănuşi albe, devenit un simbol al parcului de distracţii Disneyland, a fost creat de Walt Disney în 1928 și a debutat în „Steamboat Willie“, pe 18 noiembrie, fiind primul desen animat difuzat cu sonor sincronizat.
Creat de Ubbe Eert „Ub“ Iwerks (creator de personaje animate, inventator, tehnician de efecte speciale) la studiourile Walt Disney în 1928, Mickey Mouse a devenit personajul-franciză numărul 1 din lume, informează publicaţia indianexpress.com.
Iniţial, compania intenționa să-şi numească personajul „Mortimer Mouse“, dar din cauza faptului că soţia fondatorului companiei, Lillian, a considerat că acest nume sună arogant, s-a decis „botezarea“ şoricelului cu un nume amuzant care să sugereze modestie – Mickey Mouse.
Walter Elias Disney a primit un Oscar în anul 1932 pentru crearea acestui personaj animat. Acesta a făcut la un moment dat o declaraţie care a devenit cunoscută referitoare la celebritatea lui Mickey: „Sper, doar, să nu pierdem din vedere un singur lucru: totul a început cu un şoarece“.
Mickey şi Minnie Mouse reprezintă unul dintre cele mai celebre cupluri, chiar dacă Walt Disney nu a clarificat niciodată dacă cei doi sunt sau nu căsătoriţi. Totuşi, într-un interviu acordat în 1933, acesta a declarat că în viaţa privată Mickey este soţul lui Minnie.
Cu un farmec universal şi capacitatea de a stabili o legătură emoţională cu generaţii diferite din toată lumea, Mickey Mouse este un personaj care ocupă un loc special în inimile şi minţile consumatorilor de pe tot globul.
Până în prezent, Mickey Mouse a apărut în peste 120 de animaţii diferite. Nu doar că a inspirat cele mai celebre parcuri tematice din lume şi apare în numeroase turnee „Disney On Ice“ şi „Disney Live!“, dar Mickey Mouse continuă să îşi îndeplinească rolul de muză pentru toate creaţiile Disney.
Mickey Mouse este distractiv, optimist şi bun prieten cu Donald Duck, Daisy Duck şi Minnie Mouse. El trezeşte în adulţi nostalgia copilăriei şi prezintă copiilor valori pozitive, amuzând şi încântând totodată publicul, oriunde ar fi.
De asemenea, Mickey Mouse are mai mult de 250 de milioane de cititori în Europa cu peste 130 de reviste disponibile în 25 de limbi, care s-au vândut în mai bine de 80 de milioane de exemplare în ultimii doi ani și este singurul personaj de desene animate care are o stea pe Bulevardul Celebrităţilor de la Hollywood.
Anul viitor, în 2017, Mickey Mouse şi prietenii săi vor fi protagoniştii unui nou serial animat „Mickey and the Roadster Racers“, program ce va fi destinat preşcolarilor şi difuzat de televiziunea Disney Junior.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS