11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCuriozități despre Crăciun

Curiozități despre Crăciun

Crăciunul este una dintre cele mai importante și așteptate sărbători de peste an. Împodobirea bradului, bunătățile de pe masă, sosirea Moșului și colindele care răsună în toate părțile orașului reprezintă principalele ingrediente ale unui Crăciun reușit. Însă, în afară de acestea, există și unele curiozități legate de această sărbătoare, informează copilul.ro.
De exemplu, în Montreal, Canada, există o adresă oficială a lui Moș Crăciun, unde nu doar primește scrisori de la copii, ci și răspunde acestora. Această adresă a luat naștere oficial în anul 1983, după ce timp de nouă ani, poșta locală primea o sumedenie de scrisori dedicate Moșului, iar angajații oficiului răspundeau în numele Moșului, pentru a nu-i dezamăgi pe cei mici.
Altă curiozitate este aceea că expedierea felicitărilor de Crăciun este o tradiție puternic împământenită în toate colțurile lumii. Felicitările decorate cu simboluri de sărbătoare surprind foarte bine spiritul și veselia acestei sărbători. Prima felicitare de Crăciun din lume a fost tipărită în anul 1846, la Londra.
Cel mai popular colind din lume nu este „Silent Night“ sau „Jingle Bells“, așa cum consideră foarte multă lume, ci „White Christmas“, cântat de către Bing Crosby. „Silent Night“ rămâne totuși cel mai cântat colind din lume.
Conform tradiției, împodobirea pomului de Crăciun trebuie să aibă loc în noaptea 24 spre 25 decembrie. În multe țări, încă se consideră că Moș Crăciun este cel care aduce bradul copiilor.
Bradul împodobit trebuie păstrat până la Sfântul Ion, pe 7 ianuarie, pentru ca prosperitatea să abunde în casă tot timpul anului.
Se spune că Moș Crăciun intră pe hornul casei pentru a lăsa cadourile pentru copiii cuminți sub brăduț. Tradiția însă spune că, de fapt, Moșul se strecoară în case pe ușa din față, care trebuie lăsată descuiată. Dacă te întrebi cum de încape prin cele mai mici și înguste cotloane ale caselor, află că are puterea magică de a se transforma într-un elf, care se poate strecura rapid peste tot. De asemenea, nasul roșu al lui Rudolph, renul care conduce săniuța lui Moș Crăciun, are rolul de a lumina traseul pe care îl parcurge Moșu în noaptea de Ajun.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS