10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinUn copil de origine română din Canada, desemnat cel mai inteligent de pe planetă

Un copil de origine română din Canada, desemnat cel mai inteligent de pe planetă

Un om cu inteligență medie are IQ-ul, de regulă, la 110 puncte, iar unul genial de peste 140. La acest capitol, România se poate mândri cu unul dintre cei mai inteligenți copii ai planetei, Anthony Popa Urria.

În vârstă de 5 ani, copilul de origine română locuiește în Canada. În 2012, pe când el avea doar doi ani, acesta a fost catalogat la fel de deștept precum Albert Einstein sau Stphen Hawking. El are un IQ de 154 de puncte, potrivit businessmagazin.ro.
Anthony trăiește în orașul Calgary și încă de la naștere a fost desemnat în unanimitate de MENSA (organizație non-profit a oamenilor cu un IQ mult peste medie, membrii ei clasându-se printre primii 2% la testele de inteligență folosite de aceasta) drept cel mai inteligent copil din lume.

În timp ce alți copii de vârsta lui se jucau cu creioane colorate, Anthony știa, la doi ani, să numere până la 1.000 și să vorbească fluent trei limbi: italiană, spaniolă și engleză. Abilitățile lui Anthony i-au uimit pe mulți profesori și sociologi din Canada.
Felicia, bunica copilului a observat calități de excepție ale acestuia încă de la vârsta de patru luni. Atunci, el urmărea cu atenție tot ce se petrecea în jurul său. La 6 luni, copilul știa deja să recunoască toate literele alfabetului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS