Fruct minune anticancer

Autori


Oamenii de ştiinţă din Australia au descoperit cu surpriză că fructele unei plante care creşte în nordul extrem al statului Queensland au efecte anticancer cu rezultate extrem de rapide, scriu jurnaliştii de la abc.net.au.

Cercetătorii care au participat la un studiu desfăşurat pe parcursul a opt ani şi coordonat de doctorul Glen Boyle, de la Institutul de Cercetări Medicale QIMR Berghofer din Brisbane, au descoperit că un compus existent în aceste fructe poate distruge tumori apărute la nivelul capului şi al gâtului, precum şi mai multe forme de melanon. Un medicament experimental derivat din aceste fructe, botezat EBC-46, a fost testat până acum în cazul a 300 de animale, printre care pisici, câini şi cai. Doctorul Boyle a afirmat că în 75 la sută dintre cazurile studiate, tumorile „bombardate“ cu EBC-46 au dispărut, iar procentul de recurenţă a fost zero. „Acest compus se găseşte în seminţele fructelor. Purificarea acestui element este un proces extrem de complicat şi încă nu am descoperit cum de există acest compus în aceste fructe“, a explicat cercetătorul australian.

Substanţă minune fără efecte adverse

Potrivit acestuia, substanţa minune acţionează în trei direcţii. „Ucide direct celulele din tumoare, întrerupe fluxul sanguin care alimentează tumoarea şi activează sistemul imunitar al organismului afectat, determinându-l să «cureţe» urmele bolii“, a spus doctorul Glen Boyle. Oamenii de ştiinţă susţin că nu există efecte adverse şi că, dincolo de proprietăţile anticancer ale substanţei, uimitor este faptul că medicamentul pe care l-au creat a început să aibă efect la aproximativ cinci minute după administrare, iar tumorile astfel tratate au dispărut în câteva zile. „Surprinzătoare pentru noi a fost rapiditatea cu care acţionează compusul. În general, odată ce se începe tratamentul pentru o tumoare, poate dura chiar câteva săptămâni până să apară primele efecte. Însă, în cazul acestui medicament, efectele au fost vizibile aproape imediat. În timpul desfăşurării experimentelor am văzut că după administrarea substanţei tumoarea începea să capete o culoare violet-roşiatică, iar la câteva minute nuanţa devenea mai închisă. A doua zi după tratament zona afectată devenea neagră, iar după alte câteva zile dispărea“, a explicat doctorul Glen Boyle procesul de vindecare.

Această comoară a naturii recent descoperită este fructul unei specii de arbuşti care se găseşte doar în anumite regiuni din nordul extrem al statului australian Queensland. „Arbustul este foarte pretenţios, nu creşte pe oriunde. Deocamdată, am găsit astfel de arbuşti doar în podişul Atherton Tablelands, dar încercăm să găsim soluţii pentru a-l ajuta să crească şi în alte zone, ar fi ideal să reuşim să amenajăm undeva o fermă unde să cultivăm exclusiv aceşti arbuşti“, a precizat omul de ştiinţă din Australia.


Rezultate promiţătoare după teste preclinice

Vorbind despre efectele substanţei şi despre eficienţa medicamentului EBC-46, doctorul Glen Boyle a afirmat că rezultatele testelor preclinice efectuate sugerează că tratamentul ar putea avea aceleaşi rezultate miraculoase şi în cazul oamenilor. Cercetătorul a avertizat însă că medicamentul ar putea fi folosit doar pentru vindecarea tumorilor la care se poate ajunge prin injectare directă şi că în nici un caz nu ar fi eficient pentru tratarea cancerelor metastatice. Doctorul Boyle a precizat că, dacă va fi aprobat, EBC-46 ar fi o opţiune pentru tratament oncologic adjuvant, nu un înlocuitor pentru chimioterapie sau intervenţie chirurgicală. „De exemplu, pentru pacienţii de oncologie mai în vârstă care nu mai pot suporta curele de chimioterapie sau care nu pot fi supuşi anesteziei generale, medicamentul ar putea fi folosit pentru tratarea tipurilor de tumoare la care se pretează şi, dacă se va dovedi eficient, va îmbunătăţi calitatea vieţii“, a conchis medicul australian.

Compania australiană QBiotics, dedicată biotehnologiei, a obţinut deja aprobarea comisiei etice pentru a putea demara testele clinice pe oameni.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de sâmbătă, 1 noiembrie 2014

Actualitate

» Volei – SCM-U Craiova a învins Dinamo
» Cod Galben de ceaţă în judeţele Dolj, Olt şi Gorj
» Ministerul Educației și Sindicatele au semnat contractele colective de muncă
» Sabin Pautza: Un compozitor este un arhitect

Interviu

» Scriitoarea și profesoara Adriana Răducan : Tinerii acestui timp trăiesc cu patimă viaţa

Publireportaj

» Achiziţii de peste 6 milioane de lei pentru ambarcaţiuni în anul 2014

Local

» Traficul feroviar pe segmentul de cale ferată Topleț – Băile Herculane rămâne închis

Dolj

» Trei medici rezidenţi din Craiova au câştigat Burse Neurodiab
» Aleile pietonale din piețe trec la primărie
» Lansări de carte și premii de debut la Colocviile „Scrisul Românesc“
» Condiţiile din şcoli şi penitenciare au ajuns la Avocatul Poporului
» Modernizări la Spitalul de Neuropsihiatrie din Craiova
» Noroi pe strada Caracal
» Accident cu șase mașini și opt răniți
» Divinitatea şi istoria se întâlnesc în Valea lui Pătru
» Reporteri pentru mediul înconjurător – 100 de trandafiri pentru Rozariul Olteniei
» Colocviile „Scrisul Românesc“

Gorj

» Medici de familie din Târgu Jiu, sancţionaţi pentru lipsa cititoarelor de carduri
» Întreruperi energie electrică de luni

Sport

» Fotbal – CS Universitatea Craiova – FC Botoșani, scor 2-1, în Liga I
» Fotbal – Juniorii CSU au câştigat derbiul Craiovei, de la „Depou”, cu CFR Romgaz
» Fotbal – CSM Vâlcea a comis-o cu Fortuna
» Fotbal – Slătinenii n-au confirmat şi la Timişoara
» Mărşăluitorii s-au trezit cu microbuzul cu buletine de vot lângă ei
» Volei – Echipele craiovene primesc vizita bucureştenilor
» Nu vă mai jucați cu nervii noștri!
» Cupa României la marş, în centrul Băniei
» Baschetbalista Grety Minculeasa trăieşte visul american
» Pandurii II a câștigat greu cu ACSVM Craiova

Magazin

» Bancul zilei
» Submarin handmade
» Fruct minune anticancer
» Horoscopul săptămânii viitoare
» Ia te uită!

Top