16.7 C
Craiova
luni, 27 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinCraiova: Sesiune de instruire pentru completarea online a cererilor pe suprafaţă, la Biblioteca Judeţeană

Craiova: Sesiune de instruire pentru completarea online a cererilor pe suprafaţă, la Biblioteca Judeţeană

Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman” din Craiova organizează mâine, de la ora 10:00, în Sala 1 Elena Farago din clădirea Aman, o sesiune de instruire a bibliotecarilor din Programul Biblionet în vederea completării cererilor pe suprafaţă Campania 2014. Obiectivul sesiunii este familiarizarea lucrătorilor instituţiei cu procesul completării online a cererilor de subvenţii, care se depun de către fermierii care s-au înregistrat la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) şi au primit un cont de utilizator şi parolă.

Biblioteca Judeţeană şi APIA au stabilit o colaborare, prin intermediul Programului Biblionet, pentru sprijinirea fermierilor doljeni în direcţia atragerii de subvenţii agricole. Reprezentanţii instituţiei au precizat că, deşi rezervaţi într-o primă fază, fermierii din Dolj au beneficiat în număr mare, în creştere de la an la an, de avantajele completării rapide şi eficiente a unei cereri online pentru subvenţii agricole prin intermediul calculatoarelor existente în biblioteci. „Ne dorim ca întâlnirea de mâine să vină în sprijinul bibliotecarilor implicaţi în Programul Biblionet, dar şi a celorlalte persoane care iau parte la acţiunile de întocmire şi depunere a cererilor de subvenţie pentru fermieri”, a declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii „Alexandru şi Aristia Aman”.

La sesiunea de instruire de mâine vor fi prezenţi şi reprezentanţii ai APIA, respectiv Nicolae Sorin Răducan – Director executiv, Călugăru Emil – şef serviciu Control pe Teren şi Inspecţii, Veronica Cocoşilă – şef serviciu Autorizare plăţi şi măsurări specifice şi Luminiţa Şargarovschi – consilier. Pot participa şi persoane din primărie care completează cererile de subvenţie pentru fermieri.

Tematica sesiunii este următoarea:
– Primirea cererilor pe Campania 2014 în format electronic-IPA ONLINE
– Digitizarea parcelelor în IPA ONLINE
– Digitizarea parcelelor unui fermier care a mai solicitat sprijin în campaniile anterioare
– Modificarea digitizării unei parcele
– Cazuri particulare de digitizare
– Digitizarea parcelelor unui fermier care nu a mai solicitat sprijin în campaniile anterioare
– Raportul „Controlul parcelelor digitizate”
– Încheierea introducerii datelor, imprimarea declaraţiei de suprafaţă şi depunerea cererii de sprijin financiar la centrele APIA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS