16.2 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinConsumul de cacao, necesar organismului

Consumul de cacao, necesar organismului

Pudra, respectiv boabele de cacao au reprezentat un superaliment secret; din fericire, în ultimii ani, tot mai multe beneficii ale acestui ingredient au fost descoperite în urma unor studii de specialitate, conform naturalnews.com.
Cacaua este ingredientul esenţial al ciocolatei. Poate fi achiziţionată sub formă de pudră (foarte fină) sau sub formă de boabe de cacao zdrobite. De asemenea, cacaua poate fi amestecată în cafea sau în lapte pentru a obţine maximum de polifenoli şi flavonoide – care oferă numeroase beneficii pentru sănătate.

Ciocolata scade tensiunea arterială

Factorul evident este că ciocolata accelerează fluxul sangvin pentru a împiedica coagularea trombocitelor din sânge şi crearea unor embolii; emboliile reprezintă astuparea bruscă a unui vas sangvin, iar acest lucru se poate întâmpla la inimă, la creier sau la plămâni. Cercetările oamenilor de ştiinţă germani au arătat că ciocolata scade tensiunea arterială la fel de bine precum produsele farmaceutice prescrise în mod normal pentru hipertensiune. În plus, cacaua nu are efecte secundare negative pentru pacienţii cu hipertensiune.
Polifenolii din cacao sau din ciocolata neagră reduc riscul de apariţie al cancerului de colon şi al cancerului colorectal. Un institut de cercetare din Spania a determinat acest lucru şi a publicat concluziile studiului în revista „Molecular Nutrition“.

50 de grame de cacao, necesare sănătăţii

Antioxidanţii din cacaua pură se află printre alimentele cu cel mai ridicat grad de absorbţie a radicalilor liberi, chiar mai mare decât al fructelor de goji. Antioxidanţii reduc degradarea celulelor şi ajută la prevenirea unei palete largi de boli, inclusiv cancer şi Alzheimer.
Cacaua şi ciocolata neagră ajută la îmbunătăţirea metabolizării (transformării) zahărului din sânge. Aceasta reprezintă o variantă delicioasă care nu accelerează diabetul. Şi, potrivit unui studiu italian, ajută chiar la prevenirea diabetului.
Datorită conţinutului biochimic pe care îl are ciocolata neagră (respectiv cacaua), precum şi datorită faptului că stimulează fluxul sangvin la nivelul creierului, dispoziţia unei persoane este vizibil îmbunătăţită. O mică porţie zilnică de ciocolată neagră (cu un conţinut de 85 la sută cacao pură) – adică aproximativ 30-50 de grame – ajută persoanele care suferă de oboseală cronică să îşi depăşească stările neplăcute.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS