14.5 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinIubire efemeră de vedetă

Iubire efemeră de vedetă

Vestea că starleta Kim Kardashian a decis să divorţeze de Kris Humphries după doar 72 de zile de la nuntă a luat prin surprindere întreaga lume, dar, oricât de scurtă ar fi această căsnicie, nu deţine nici pe departe „recordul“ de la Hollywood în acest domeniu

Kim Kardashian s-a căsătorit cu Kris Humphries anul acesta, pe 20 august, în cadrul unei ceremonii fastuoase şi luxoase, care a fost transmisă de un post de televiziune american şi care a avut peste două milioane de telespectatori. Păreau atât de fericiţi împreună, încât nimeni nu s-ar fi gândit că se vor despărţi. Cu atât mai puţin că se vor despărţi atât de curând. Căsnicia ar putea să câştige premiul de „cea mai profitabilă afacere matrimonială“ (se zvoneşte că starleta a câştigat aproximativ 18 milioane de dolari în urma fericitului eveniment), dar nu prea are şanse să fie numită şi „cel mai scurt mariaj de la Hollywood“. În lumea celebrităţilor, chiar şi un an de căsnicie este echivalentul unei vieţi de dragoste – foarte multe mariaje au eşuat lamentabil după mult mai puţin de 72 de zile.

Iubire de câteva luni…

În această situaţie se află actorul de comedie Chris Kattan, care s-a căsătorit cu modelul Sunshine pe 28 iunie 2008 şi care la sfârşitul lunii august era din nou un om liber. Oricât de dureroasă ar fi fost despărţirea (sau nu), pentru Tutt scurtul mariaj a fost extrem de profitabil, ea alegându-se cu o sumă frumuşică, având nu mai puţin de şase zerouri.
Nici Pamela Anderson şi Rick Solomon nu au avut o căsnicie mai de Doamne-ajută. Cei doi s-au căsătorit într-o pauză pe care actriţa a avut-o între două spectacole şi au divorţat două luni mai târziu: soţia a invocat „diferenţe ireconciliabile“, dar soţul a invocat frauda drept motiv de divorţ. Acelaşi motiv a fost invocat şi în cazul divorţului dintre Renee Zellweger şi Kenny Chesney. Cei doi au avut parte de o nuntă fastuoasă şi romantică, dar s-au despărţit brusc, după doar patru luni de căsnicie. Tot patru luni a durat şi mariajul dintre Bradley Cooper şi Jennifer Esposito. „Se întâmplă şi astfel de lucruri. Bine că ne-am dat amândoi seama că nu era cazul să continuăm viaţa împreună“, explica atunci Bradley Cooper.
Nicolas Cage a fost căsătorit cu Lisa Marie Presley timp de trei luni. El era obsedat de Elvis, deci mai mult decât fericit să o ia de soţie pe fiica idolului său, iar ea era obsedată de scientologie. Nu aveau absolut nici un punct comun, deci nu este o surpriză că s-au despărţit atât de repede. Dilema ar putea fi cum de a durat mariajul atât de mult.
Shannen Doherty şi Ashley Hamilton au fost soţ şi soţie timp de cinci luni. Cei doi s-au căsătorit în 1993, când actriţa era pe culmile succesului, graţie rolului său din serialul „Beverly Hills 90210“, dar relaţia s-a terminat la fel de repede ca şi cariera lui Shannen. Ca o curiozitate, mireasa a mers la altar desculţă şi îmbrăcată într-un halat de baie.
Nici Jennifer Lopez nu a fost scutită de eşecuri pe plan sentimental, dar căsnicia ei a rezistat nouă luni. În septembrie 2001, ea a făcut neinspirata alegere de a se căsători cu Chris Judd, unul dintre dansatorii din trupa ei. Cei doi s-au despărţit în iunie 2002 şi au divorţat oficial o lună mai târziu.

… căsnicii de câteva zile

Britney Spears a avut un mariaj de 54 de ore, adică puţin mai mult de două zile, cu Jason Alexander, cel mai bun prieten al său din copilărie. Cei doi s-au căsătorit în Las Vegas, în spirit de glumă, să vadă cum e să fie soţ şi soţie, dar căsnicia a fost anulată după 54 de ore.
Eddie Murphy şi Tracy Edmons au fost căsătoriţi 14 zile. S-au cununat în 2007, de Revelion, într-o ceremonie organizată în Bora Bora, dar două săptămâni mai târziu şi‑au „retras“ nunta. „După ce ne-am gândit mai bine şi am discutat îndelung, am decis de comun acord că nu vom face şi o ceremonie oficială. Uniunea simbolică din Bora Bora a fost reprezentativă pentru dragostea, prietenia şi respectul dintre noi, dar am hotărât să rămânem doar prieteni“, au declarat cei doi după despărţire.
Tot 14 zile de căsnicie a avut şi cuplul format din Ali Landry şi Mario Lopez, unul dintre actorii din serialul „Salvaţi de clopoţel“. Cei doi erau împreună de şase ani când au hotărât să se căsătorească, dar se pare că nu a fost cea mai bună decizie. La trei zile după ce şi-au jurat credinţă, Mario a fost văzut împreună cu altă femeie, iar Ali deja dădea telefoane avocaţilor.
Carmen Electra şi Dennis Rodman au fost căsătoriţi timp de zece zile: au spus „da“ în Las Vegas în anul 1998 şi la scurt timp au solicitat anularea mariajului, motivul invocat fiind starea de ebrietate a soţului la momentul căsătoriei.
Controversata Cher se află şi în acest clasament al celor mai scurte mariaje de la Hollywood. Ea s-a căsătorit cu Gregg Allman în iulie 1975, dar săptămâna de miere a fost un dezastru, căci proaspătul însurăţel stătea mai mult drogat. Cher a divorţat rapid, după doar nouă zile, pentru că, aşa cum i-a declarat biografului său J. Randy Taraborrelli, „nu avea cu cine să se înţeleagă“.
Tot nouă zile a durat şi uniunea legală dintre actriţa Catherine Oxenberg şi producătorul Robert Evans. Până în prezent, Evans are „la activ“ şapte foste soţii, dar mariajul cu Oxenberg este de departe cel mai scurt de pe lista lui.

Recordul de până acum
Titlul de „Cel mai scurt mariaj consemnat la Hollywood“ – deocamdată – îi revine uniunii din anul 1919 dintre Rudolph Valentino şi Jean Acker. La doar şase ore după ce şi-au pus pirostriile, mireasa l-a dat afară pe mire din apartamentul nupţial şi a încuiat uşa. După 20 de minute de la acest eveniment, Valentino a plecat acasă şi a anulat căsătoria.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS