10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCulorile toamnei în modă

Culorile toamnei în modă

Sunteţi pregătită să vă înnoiţi garderoba pentru toamnă-iarnă? Iată câteva sfaturi cu privire la tendinţele în materie de culoare care se evidenţiază în acest sezon

O femeie aflată mereu în pas cu moda trebuie să planifice din timp ce anume va purta în sezonul care bate la uşă. Cum toamna îşi face deja simţită prezenţa, nu ar fi rău să urmaţi sfaturile designerilor de modă pentru a vă crea ţinute speciale, care vă vor ajuta să vă scoateţi în evidenţă gusturile desăvârşite în acest domeniu şi care, de ce nu, vor atrage invidia prietenelor dumneavoastră. Ne oprim la câteva dintre tendinţele propuse pe podiumurile de prezentare în materie de culori şi nuanţe, care fac legea în acest sezon toamnă-iarnă.
Paleta cromatică de toamnă nu trebuie să fie la fel de vie precum cea adoptată în timpul verii, sub razele strălucitoare ale soarelui. Acest lucru nu înseamnă însă că trebuie să purtaţi doar negru, gri şi maro. Puteţi alege orice culoare vă place, însă trebuie să aveţi grijă să nu fie ţipătoare, ci mai „temperată“. Dacă nu vreţi să riscaţi, optaţi în această toamnă pentru culori calde, precum lavandă, cărămiziu, galben pal sau bej. Această paletă cromatică este cel mai bine exemplificată în colecţia toamnă-iarnă 2011-2012 a casei de modă Missoni, ale cărei ţinute în culori calde denotă stil, eleganţă şi senzualitate, fără nici un strop de agresivitate.

Detalii colorate

O altă tendinţă în materie de culori este reprezentată de petele de culoare. Dacă vi se pare că nuanţele calde sunt prea plictisitoare, vă puteţi colora ţinuta cu ajutorul accesoriilor şi detaliilor. Purtaţi eşarfe, genţi sau pălării colorate, găsiţi o pereche de ghete sau cizme în nuanţe vii sau optaţi pentru un singur detaliu colorat, care să fie elementul central al unei ţinute. Aveţi însă grijă să păstraţi un echilibru între „tăria“ culorilor şi monotonia sezonului. Poate că vara o ţinută compusă din culori vii este interesantă şi jucăuşă, însă toamna sau iarna aceste nuanţe pot părea vulgare. În acest sezon, accesoriile galben-lămâie sunt la mare căutare, deci purtaţi-le cu încredere. Dacă nu vă place această culoare, alegeţi, de exemplu, portocaliu sau fucsia – însă aveţi grijă: dacă faceţi exces de aceste nuanţe, ţinuta nu va mai denota bun gust.

Albastru şi vişiniu

Acestea sunt culorile pe care le puteţi purta dacă vi se pare că galbenul-lămâie, portocaliul şi fucsia sunt puţin exagerate. Vişiniul avantajează orice siluetă şi conferă un plus de eleganţă şi strălucire unei ţinute, fiind în mod tradiţional una dintre culorile regale. Ca alternativă, puteţi alege violet închis – culoarea strugurilor copţi.
Albastrul electric este o altă culoare regală, fiind adecvată oricărei ocazii – la serviciu, la cumpărături sau la petreceri.

Alb şi negru

Aceste nonculori, considerate neutre, sunt întotdeauna la modă, iar designerii par să nu se plictisească să creeze haine în nuanţe neutre. De ce oare? Pentru că „neutrele“ nu se vor demoda niciodată, sunt versatile şi pot fi combinate foarte simplu şi foarte uşor cu alte nuanţe – neutre sau colorate. Negrul este considerată a fi cea mai bună culoare neutră pentru că este şic şi elegantă, prezentând totodată avantajul de a subţia silueta. Purtând negru nu veţi da niciodată greş.
Albul este spectaculos în contrast cu negrul, dar şi cu alte culori închise, iar „bonusul“ este faptul că albul conferă un strop de inocenţă oricărei doamne şi domnişoare care îl poartă.

Imprimeuri, imprimeuri

Imprimeurile trebuie menţionate ca una dintre cele mai pregnante tendinţe ale sezonului toamnă-iarnă. Acestea aduc o notă de prospeţime într-un sezon monoton, lăsând totodată suficient de mult loc pentru experimente. Cea mai sigură variantă este să combinaţi haine cu imprimeu cu piese uni. Dacă însă aveţi încredere în talentul şi gustul dumneavoastră în materie de modă, puteţi încerca să includeţi mai multe tipuri de imprimeuri într-o singură ţinută. Această a doua variantă este, bineînţeles, aleasă de designerii de modă aflaţi „pe val“. De exemplu, Betsey Johnson a creat o colecţie în care a îndrăznit să combine aşa-numitul „animal print“ cu pătrate şi carouri, sau chiar imprimeul leopard cu cel care imită pielea de şarpe. Aceste două modele sunt în tendinţe de câteva sezoane încoace, dar creatorii de modă nu s-au plictisit încă de ele.
Dacă vreţi să vă faceţi remarcată şi aveţi o personalitate boemă, puteţi alege să purtaţi haine cu imprimeuri florale îndrăzneţe şi vii – chiar dacă anotimpul este cel al frunzelor căzătoare, nu al florilor.

Imprimeu clasic

Dacă doriţi o abordare clasică a imprimeului, puteţi opta să purtaţi haine ecosez, un imprimeu care poate reflecta actualitatea, combinând culori vii şi îndrăzneţe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS