17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSoarele, duşmanul părului

Soarele, duşmanul părului

Soarele puternic din timpul verii, temperaturile extreme, precum şi umiditatea accentuată distrug firul de păr

În timpul verii, podoaba capilară poate avea serios de suferit din cauza soarelui puternic. În cazul în care nu îl îngrijiţi în mod corespunzător, părul va deveni uscat, casant şi cu vârfuri despicate. Este bine de ştiut că expunerea la soare este foarte periculoasă pentru părul neprotejat. De asemenea, trebuie menţionat că toate tipurile de păr pot suferi din cauza expunerii necontrolate la soare. Pentru a preveni această situaţie şi pentru a vă asigura că aveţi un păr strălucitor şi sănătos vara, trebuie neapărat să vă „înarmaţi“ cu  anumite produse, care se vor dovedi soluţia salvatoare pentru podoaba dumneavoastră capilară. Cotidianul italian La Repubblica oferă o listă a produselor care vă vor garanta un păr strălucitor şi sănătos, rezistent la razele soarelui şi la temperaturile ridicate. În primul rând, trebuie să aveţi grijă să folosiţi doar şampoane din ingrediente naturale. Din cauza soarelui puternic, a temperaturilor extreme, precum şi a umidităţii accentuate, părul are tendinţa să se usuce, să devină fragil şi să se rupă mai uşor. De aceea, cele mai recomandate sunt şampoanele cu vitamine, săruri minerale şi extracte naturale. Aceste şampoane vor curăţa şi hidrata delicat pielea capului şi firul de păr, protejându-l de soare. În acest fel, părul va redeveni strălucitor şi tonifiat.

Produse utile

De asemenea, nu trebuie să uitaţi ca după fiecare şamponare să folosiţi un balsam hidratant, care să protejeze părul de radiaţii şi degradare. Balsamul, care nu trebuie să lipsească din trusa cosmetică de vară, împiedică degradarea rapidă a părului. De asemenea, alte produse foarte importante, care trebuie utilizate frecvent în timpul verii, sunt măştile de păr pe bază de ingrediente naturale. De exemplu, puteţi opta pentru cele care conţin miere, migdale, iaurt, ulei de măsline sau fructe. Prin aplicarea regulată a acestui produs hidratant, părul dumneavoastră va deveni mai flexibil şi mai strălucitor, menţinându-şi sănătatea. Un alt produs care nu trebuie omis din trusa cosmetică este serul reparator. Majoritatea serurilor pentru păr disponibile în comerţ sunt pe bază de silicon şi minerale esenţiale. Astfel de săruri conţin vitaminele E şi A, care hidratează părul şi îl protejează împotriva agresiunilor externe. În plus, aceste produse netezesc şi repară vârfurile deteriorate. În cazul în care vă aranjaţi părul cu ondulatorul, placa de îndreptat sau peria şi uscătorul de păr, aplicaţi întâi pe părul umed un ser termoprotector. Acesta îl protejează de temperaturile extreme şi îl menţine hidratat în timpul şi după folosirea aparatelor.

La plajă

Pentru a fi sigure că părul dumneavoastră nu va avea de suferit, înainte de expunerea la soare, puteţi folosi produse speciale de protecţie solară destinate părului. Astfel de produse protejează părul şi împotriva vântului, a apei cu sare şi clor. Tot ele protejează podoaba capilară împotriva uscării, repară, regenerează şi minimalizează impactul negativ al razelor UV. Totodată, când mergeţi la plajă ar fi bine să vă acoperiţi părul cu o eşarfă sau cu o pălărie. În plus, aveţi grijă să nu mergeţi pe plajă cu părul nespălat, deoarece efectele negative ale soarelui vor fi şi mai intense. De asemenea, trebuie să aveţi grijă să nu aveţi în păr resturi de spumă, fixativ sau gel deoarece acestea fac ca firul de păr să devină mult mai fragil şi să se rupă mai repede. Când faceţi duş, umeziţi-vă părul cu apă rece. Ultima clătire trebuie să se facă tot cu apă rece, în acest fel părul dumneavoastră fiind mult mai strălucitor. 

Alimentaţie sănătoasă

Pentru ca părul dumneavoastră să îşi păstreze sănătatea indiferent de sezon trebuie să acordaţi o atenţie specială alimentaţiei. Pe lista alimentelor recomandate se numără laptele şi brânza de vaci, bogate în calciu şi caseină. Mineralele şi proteinele din lapte, iaurt şi brânză ajută la regenerarea rapidă a firului de păr. De asemenea, nu trebuie să vă lipsească din alimentaţie carnea de vită, bogată în vitamina B, fier, zinc, proteine şi alte minerale necesare părului. Alt aliment important este carnea de pui, bogată în proteine şi vitamina B12. Nu trebuie omis din listă nici somonul, bogat în vitamine, minerale şi proteine benefice podoabei capilare. Legumele şi fructele nu trebuie nici ele să lipsească din meniu, cele mai recomandate fiind fasolea, spanacul, broccoli, morcovii şi nucile. Hidratarea este şi ea foarte importantă pentru sănătatea părului, specialiştii recomandând să consumaţi între şase şi opt pahare de apă pe zi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII