10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSalată de cartofi cu ceapă caramelizată

Salată de cartofi cu ceapă caramelizată

Ingrediente (pentru 4 porţii): 1 kg de cartofi, 600 g de ceapă roşie, 2 linguri de ulei de măsline, 1 1/2 lingură de oţet balsamic alb, o lingură de zahăr brun, un ardei copt, 1/2 cană de maioneză, 2 linguri de mărar proaspăt tocat, o lingură de zeamă de lămâie, 1 lingură de capere mici, sare şi piper
Mod de preparare: Încălziţi uleiul într-o tigaie la foc moderat. Tocaţi ceapa şi căliţi-o timp de 15-20 minute sau până când se rumeneşte. Adăugaţi oţetul şi zahărul şi căliţi în continuare, amestecând din când în când până când ceapa devine aurie. Lăsaţi-o să se răcească. Între timp, curăţaţi cartofii şi tăiaţi-i pe jumătate, apoi puneţi-i într-o cratiţă mare, acoperindu-i cu apă rece. Fierbeţi cartofii la foc moderat până când se înmoaie. Scurgeţi-i de apă şi lăsaţi-i să se răcească. Curăţaţi ardeiul copt de seminţe şi tăiaţi-l felii subţiri. Puneţi într-un castron amestecul de ceapă, cartofii şi ardeiul copt. Separat, amestecaţi maioneza, mărarul, zeama de lămâie şi caperele şi asezonaţi cu sare şi piper. Adăugaţi sosul preparat peste amestecul de cartofi şi omogenizaţi ingredientele bine.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS