12.3 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024

Scurte ştiri

Femeia bărbat bine
După şase luni de căsnicie, Minati Khatua, de 27 de ani, din India, a descoperit cu uimire că soţul ei nu era exact ce îşi imagina. După cum informează Krone.at, tânăra mireasă a aflat că bărbatul cu care a ales să-şi unească destinul era, în realitate, femeie.
Căsătoria dintre Minati Khatuaest şi Sitakant Routray a avut loc în septembrie anul trecut. De la început, familia femeii a avut suspiciuni, după ce a observat că bărbatul se comporta foarte ciudat. În plus, în puţinele luni de căsnicie, Sitakant a reuşit să scape de îndatoririle conjugale, spunându-i noii sale soţii că religia îi interzicea orice raport sexual.
„Am încercat să aflu cât mai multe lucruri despre el, însă fără succes. Într-o zi, am hotărât să intru în baie în timp ce ştiam că făcea duş şi aşa am descoperit că el era, de fapt, femeie“, a povestit Minati Khatua. După ce secretul i-a fost scos la iveală, Sitakant Routray a părăsit domiciliul. Minati a decis să depună plângere la poliţie pentru că a fost înşelată.

Christian Bale, într-o producţie chineză

Cunoscutul actor Christian Bale a acceptat rolul principal în pelicula „Nanjing Heroes“, un film produs în China pe subiectul masacrului de la Nanjing, când soldaţii japonezi au omorât mii de chinezi. Bale va interpreta rolul lui John, un preot american ce va ajuta un număr mare de chinezi să scape de la moarte sigură. „M-am întâlnit cu Christian în America şi am fost plăcut impresionat de studiul cu care şi-a pregătit rolul“, a declarat regizorul peliculei, Zhang Yimou. Filmările se vor face 40% în limba engleză şi restul în dialectul mandarin.  

Chaser, căţelul cu memorie de elefant
Chaser, un border collie din Statele Unite, a reuşit performanţa de a învăţa 1.022 de cuvinte, informează dailymail.co.uk. În opinia  psihologilor Alliston Reid şi John Pilley, performanţa lui Chaser demonstrează încă o dată, dacă mai era nevoie, că toate acele conversaţii cu patrupedele nu sunt degeaba. Timp de trei ani, profesorul Reid şi dr. Pilley au lucrat intensiv cu Chaser, de şase ani, pentru a vedea câte cuvinte poate învăţa. Ei au folosit numele a 1.022 de jucării, inclusiv frisbee şi animale de pluş şi au descoperit că a putut să le memoreze pe toate. Acum, Chaser este capabil să sorteze jucăriile în funcţie de formă şi de utilizare, lucru pe care copiii îl învaţă la trei ani.
De asemenea, căţelul a învăţat şi trei comenzi diferite legate de jucării: lăbuţă (mişcă cu lăbuţa), nas (împinge cu nasul) şi „aport“. „Am vrut să vedem dacă există o limită de cuvinte pe care un câine le poate înţelege şi dacă un câine este capabil să înţeleagă numele unui obiect şi nu să răspundă la o comandă privitoare la un obiect. Am lucrat cu Chaser timp de patru – cinci ore pe zi, testând zi de zi aceleaşi cuvinte şi am constatat că şi le poate aminti şi deosebi pe toate. Nu spunem că asta înseamnă că un câine poate învăţa limbajul ca un copil de trei ani, dar studiul nostru demonstrează că patrupedele sunt capabile să înveţe mult mai multe cuvinte decât am putea crede“, a explicat profesorul Reid.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS